Ескалация на напрежението има. Тя беше предизвикана от македонските политици,

...
Ескалация на напрежението има. Тя беше предизвикана от македонските политици,
Коментари Харесай

Веселинов : Ескалацията беше предизвикана от македонския президент

" Ескалация на напрежението има. Тя беше провокирана от македонските политици, съответно от македонския президент, който с изявите си пожела да забрани на българи да вземат участие в честването на годишнината от Гоце Делчев ", сподели съпредседателят нa Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов в студиото на телевизия ON AIR.

Той съобщи, че празнувания в памет на Гоце Делчев ще има в цялата страна и Македония.

Според него казусът в нашата позиция е, че е била пробита.

" Имахме консолидирана позиция, която всички партии поддържаха още през 2019 година с декларация, само че " Продължаваме промяната " и тогавашният министър председател едностранно пробиха. Този пробив се получи с помощта на неолибералната общественост, за която е все едно дали някой е българин ", акцентира съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Според него един от най-висшите задължения на българската страна е да не не помни своите съотечественици.

" С твърда позиция можем да деескалираме. В момента господата от Скопие настояват, че желаят да влязат в Европейски Съюз - двоумя се, тъй като тази антибългарска нервност е иманентна на политическия живот на нашата прилежаща страна. Ние сме жертва на това, че всички медии в Македония се управляват от група, налагаща антибългарска агитация. България би трябвало да разчупи това и да съобщи, че това е систематична антибългарска акция ", сподели още Веселинов
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР