Есента е не по-малко вълнуваща от лятото в Бургас. Благодарение

...
Есента е не по-малко вълнуваща от лятото в Бургас. Благодарение
Коментари Харесай

Обичате киното и литературата? Ето кои събития да посетите на 7 и 8 октомври

Есента е не по-малко вълнуваща от лятото в Бургас. Благодарение на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест дните от 5 до 8 октомври са изпъстрени с забавни арт събития, които са подобаващи за всички възрасти и включват от кино и спектакъл, до литература и изложения. Ето кои ивенти да не пропускате в последните два дни на културния формат.

В петък, 07 октомври, Георги Тошев ще чака бургазлии и гостите на града в Конферентна зала в Гранд хотел и СПА Приморец. Журналистът и продуцент ще показа " Хамлет от град Левски " - книга и филм за незабравимия Георги Парцалев.Вход: свободен

Същия ден от 18.30 ч. в зала Петя Дубарова в Морското казино, ще започва прожекция на късометражни ленти от целия свят. Филмите са доста забавни, всички с български надписи и са част от селекция 2022 на Международен фестивал за късометражно кино " Карантината " с шеф Георги Кръстев. Заповядайте да прекарате час и половина в компанията на повече от любопитни ленти, дело на бъдещи международни кино митове.Вход: свободен

За феновете на българското кино, от 19.30 ч. на 7 октомври в Културен дом НХК ще започва премиерата „ Бягство. “ Лентата е трета след „ Възвишение “ и „ Голата истина за група Жигули “ на известния режисьор Виктор Божинов. В функциите ще видите Диана Димитрова, Александър Кендеров, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев, Венцислав Сариев. Сюжета наблюдава спора на две диаметрално противоположни като разбирания за живота общности, обитаващи дружно кътче от величествените Родопи.

В последния ден от Порт Прим Арт Фест, 8 октомври (петък) от 17 часа порти ще отвори една изключителна галерия. Тя ще покаже творбите на гениалния художник и илюстратор Ясен Гюзелев. Мястото е Център за модерно изкуство и библиотека Бургас. Не пропускайте да разгледате вълнуващите творби на един неведнъж награждаван с влиятелни международни призове създател, основал илюстрациите към издания на „ Алиса в Страната на чудесата, “ „ Алиса в Огледалния свят “, „ Пинокио, “ „ Дон Кихот, “ „ Оливър Туист, “ разкази за живота на персони като Сократ и Микеланджело и доста други.
Вход: свободен; Период на изложбата: 8 - 17 октомври

V Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест се провежда от Гранд хотел и СПА Приморец с поддръжката на Община Бургас и Арт Ателие. Дарик радио е медиен сътрудник. Творческият шеф на формата – художникът Стефан Божков, се е постарал да включи в програмата разнородни настоящи арт събития, измежду които всеки да открие своите обичани културни формати.

Потопете се в един свят на кино и литература, спектакъл и изобразително изкуство. Отделете няколко часа в дните от 5 до 8 октомври (другата седмица от сряда до петък), които да ви заредят с позитивни страсти, различност и ентусиазъм.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР