Есента е идеалното време за копаене и подготовка на почвата,

...
Есента е идеалното време за копаене и подготовка на почвата,
Коментари Харесай

Така е правилно да се грижите за градината си през есента

Есента е идеалното време за копаене и подготовка на почвата, преди да замръзне и да спрат дъждовете. Също по този начин е подобаващ миг да преместите растенията, да подготвите нови цветни лехи и да плевите области, които нормално пренебрегвате.

Мулч

Компостната купчина би трябвало да нарасне доста през есенните месеци, защото окосената трева, резниците на дърветата, падналите листа и резитбата се усилват.

Използвайте нараствания размер компост, с цел да разпространите живота върху квалифицираните цветни лехи. Също по този начин е чудесна концепция да употребявате резници от трева и листа в мулч.

Покрийте 5-10 сантиметра върху нежни растения, новозасадени семена или луковици. Мулчът защищава растенията от най-суровата зима и основава спомагателен пласт влага и топлота. Той също по този начин дава още едно топло леговище, под което да се скрият създанията на вашата градинска екосистема.

Подрязване

Завъртете брадвата, отрежете клоните и хвърлете всичко върху компостната купчина за спомагателен гърмеж от еко материал. Колкото повече намалявате, толкоз повече насърчавате растението да пораства напролет. Това също по този начин оказва помощ на растението да преживее студените, сухи зимни месеци, когато има по-малко листа или клони.

СЪВЕТ: Не забравяйте да не хвърляте инфектирани растения върху компостната купчина, защото това може да се популяризира в градината. По-скоро изгорете всички заболели растения, в сравнение с да рискувате да болестите останалия органически материал в компоста.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР