Есенната гора и тази година примамва врачани да излязат сред

...
Есенната гора и тази година примамва врачани да излязат сред
Коментари Харесай

Врачани тръгват на поход до Речка

Есенната гора и тази година примамва врачани да излязат измежду природата. Походът до местността Речка има обичаи и се организира за 33–ти следващ път. Организатори са Община Враца и Българската асоциация за спорт.
Началото е планувано за 20 октомври – събота, групата ще тръгне от Паметника на на починалите във войните за национално обединяване, до гаровия площад в града /Лъвчето/ в 8.00 ч. Трасето е 12 км и минава през живописната природа на Врачанския Веслец. Очаква се походниците ще дойдат към 11 часа в местността Речка. Традиционно в проявата вземат участие фенове на туризма, възпитаници и студенти от града, които ще се състезават в спортно-туристическа щафета, крос и изтегляне на въже. За най-хубавите ще има лотария с награди, купи и медали, съобщи пред публицисти Петя Долапчиева, зам.кмет на Община Враца.
Световният ден на ходенето, който е мотивът за тази самодейност, се отбелязва в цялата страна и е част от Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население БУЛФАР. Той се организира със съдействието на Министерството на младежта и спорта. Целта е да се разпространява здравословния метод на живот посредством ходене- най-лесно наличната и естествена физическа интензивност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР