Есенна буря, придружена с градушка и проливни дъждове удари части

...
Есенна буря, придружена с градушка и проливни дъждове удари части
Коментари Харесай

След пожарите, нов апокалипсис удари Гърция ВИДЕО

Есенна стихия, съпроводена с градушка и проливни дъждове удари елементи от Северна Гърция във вечерните часове на четвъртък, причинявайки наводнения.

Полицията и противопожарните служби са се отзовали на няколко сигнала на бедстващи хора, в това число и на такива, които са попаднали в капан в автомобила си след рухване на няколко дървета. Множество улици в пристанищния град Солун са наводнени.

Двама мотоциклетисти са били хванати в клопката на придошлите води. Единият от тях е съумял самичък да се измъкне от водата, само че другият е потърсил помощ от полицията.

Заради обстановката трафикът в града е бил усложнен. Образували са се тапи, има известия за произшествия поради хлъзгавите пътни настилки.

Най-сериозна е обстановката в западната част на града, където противопожарните служби са се отзовали на повече от 150 позвънявания за наводнени домове. Съобщава се, че противопожарната работа е получила сигнали за изпомпване на вода от 17 къщи.

Седем души са били евакуирани поради наводненията в региона на Ефкарпия.

Същевремнно градушката е нанесла вреди на фермите в Централна Гърция. Няма постъпили данни за потърпевши.

Бурята удари страната след месеци на суша – в някои елементи на южната ни съседка не са падали превалявания от месец май насам.



Времето в южната ни съседка се утежни бързо в следобедните часове на четвъртък, най-много в централната и северната част на страната, където температурите паднаха сензитивно.



Проливни дъждове и гръмотевични стихии се чакат в идващите дни по крайбрежните региони в източната част на страната, в Северна Гърция, както и на Халкидики. Сред регионите, които се чака да бъдат наранени най-тежко, са и Спорадските острови, както и град Солун.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР