Есе за диктатурата на Тодор Живков, възродителния процес и живота

...
Есе за диктатурата на Тодор Живков, възродителния процес и живота
Коментари Харесай

Есе за диктатурата на Тодор Живков донесе голяма награда за 18-годишна българка

 Есе за диктатурата на Тодор Живков, " възродителния развой " и живота у нас по време на социализма донесе интернационална победа на българска ученичка. 18-годишната Селин Ашимова от разградското градче Цар Калоян, която сега живее в немския град Гюнцбург със фамилията си, пребори мощна конкуренция в писането на есе на тематика " Демокрацията по света ", написа " ".

А текстът й толкоз впечатлява хората към нея, че немският вестник " Гюнцбургер Цайтунг " взема решение да го разгласява на страниците си. В прочувственото си есе Селин съпоставя свободата в Германия с неналичието на право на мнение в Северна Корея и конфликта на родителите й с " възродителния развой " у нас, когато са били принудени или да сменят имената си, или да влязат в пандиза.

" Повечето хора, които са живели в демократична страна от раждането си, не схващат какъв брой привилегировани са. В Германия ние се радваме на свободата да се събираме и сдружаваме, на независимост на словото, на правото на свободно напредване, имаме право да избираме... A това ни дава народна власт! И това е огромен шанс! Това благополучие обаче може да бъде поддържано единствено посредством ангажираността на всеки субект, тъй като същинската основа на същинската народна власт се състои в присъединяване на цялата нация в политическия живот ", написа 18-годишното момиче със мощно изразена позиция.

Селин учи в локално учебно заведение и владее съвършено британски, немски и италиански език. В нейната гимназия има и други деца на мигранти, само че оценяващата комисия се впечатлява най-силно от нейното есе и справедливо взема първа премия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР