ЕС удължи с една година ред санкции, наложени след анексията

...
ЕС удължи с една година ред санкции, наложени след анексията
Коментари Харесай

ЕС удължи с една година ред санкции, наложени след анексията на Крим от Русия

Европейски Съюз удължи с една година ред наказания, наложени след анексията на Крим от Русия през март 2014 година, които не разрешават по-специално вложението на полуострова и вноса на продукция оттова в общността, съобщи Франс прес.

28-те страни членки се чака да удължат в околните седмици и тежките си стопански наказания против Русия, засягащи по-специално банки, петролни компании и отбранителни предприятия. Те бяха постановени през лятото на 2014 година поради хипотетичната поддръжка на Москва за офанзивата на сепаратистките бунтовници в Източна Украйна.

Държавните и държавните глави от Европа евентуално ще обсъдят тематиката в четвъртък и петък на среща в Брюксел. Междувременно спорът, взел над 10 000 жертви за три години, се изостри напролет, отбелязва Агенция Франс Прес.

Предполага се, че френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила и немската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила, под егидата на чиито страни бяха подписани споразуменията от Минск, целящи да сложат завършек на спора, ще осведомят сътрудниците си за обстановката на място и да "препоръчат " възобновяване на глобите, заяви дипломатически източник.

Санкциите, удължени през днешния ден до 23 юни 2018 година и засягащи Крим и Севастопол - двата нови субекта на Руската федерация след анексията на полуострова, включват възбрана в Европейски Съюз да се внасят всевъзможни артикули от Крим и европейци да влагат на полуострова - да вземем за пример да купуват там недвижими парцели или да дават туристически услуги. Забранява се в кримски пристанища да дебаркират европейски кораби, с изключение на в изключителни обстановки, прецизира ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Забранено е да се изнасят в Крим европейски артикули и технологии от превоза, връзките, енергопроизводството, петролодобива и петролопреработвателната индустрия, добива на естествени запаси, да се дават механически услуги на компании от тези сектори.

Санкционната политика на Европейски Съюз по отношение на Русия включва три самостоятелни писти - визови ограничавания за съветски жители, стопански наказания против държавни компании от петролния, отбранителния и финансовия бранш, както и ограничаващи ограничения против Крим, разяснява ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР