ЕС трябва незабавно да започне преговори със Северна Македония за

...
ЕС трябва незабавно да започне преговори със Северна Македония за
Коментари Харесай

Швеция: ЕС да започне незабавно преговори със Северна Македония

ЕС би трябвало неотложно да стартира договаряния със Северна Македония за присъединение на републиката в състава на обединена Европа, съобщи министърът на външните работи на Швеция Ан Линде след идването си за планово съвещание в Брюксел, заяви ТАСС.

С неспокойствие чакам полемиките за Западните Балкани през днешния ден. От страна на Европейски Съюз имаме необятни задължения към Западните Балкани. Но ние би трябвало да изпълняваме нашите обещания. Ние би трябвало да стартираме неотложно договаряния със Северна Македония, тъй като ние по този начин взехме решение, това е значимо за опазване на доверието към Европейски Съюз, съобщи Линде. Аз също мисля, че процесът на промени в Западните Балкани би трябвало да продължи, сподели шведската министърка.

На срещата министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз ще обсъдят поддръжката за страните от Западните Балкани в битката с пандемията от ковид, противопоставяне на разширението на съветското въздействие в района, както и вероятностите за регулирането на политическата рецесия в Босна и Херцеговина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР