ЕС проучва правни възможности за определяне на Революционната гвардия на

...
ЕС проучва правни възможности за определяне на Революционната гвардия на
Коментари Харесай

ЕС обмисля обявяването на Революционната гвардия на Иран за терористична организация

ЕС изследва правни благоприятни условия за установяване на Революционната армия на Иран като " терористична организация ", което би представлявало огромна политическа смяна, рискуваща да постави завършек на всевъзможни очаквания за възобновяване на интернационалното съглашение, ориентирано към попречване на Техеран да развие потенциал за произвеждане на нуклеарно оръжие, съобщи " Файненшъл таймс ".

Ходът, който има поддръжката на Франция и Германия – двете страни по интернационално нуклеарно съглашение с Иран – идва в отговор на доставката на Техеран на въоръжени дронове на Русия за потреблението им във войната против Украйна, както и поради насилственото потушаване на вътрешните митинги в Ислямската република.

" Да, някои страни членки поддържат това предложение ", посочи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел.

" Мнозина биха били " за ", добави Борел.

Изключително извънредно е държавните управления да дефинират армията на друга страна като терористична организация и поддръжката за този ход акцентира втвърдяващата се позиция на западните столици по отношение на ислямската република, акцентира " Файненшъл таймс ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР