ЕС планира да затегне санкциите срещу Русия, наложени във връзка

...
ЕС планира да затегне санкциите срещу Русия, наложени във връзка
Коментари Харесай

Spiegel: България, Дания, Литва и Румъния искат нови санкции срещу Русия за Крим

Европейски Съюз възнамерява да затегне глобите против Русия, наложени по отношение на обединяването на Крим с Руската федерация. Това заяви в понеделник Der Spiegel, базирайки се на конфиденциален отчет на немската дипломатическа задача в Брюксел.

Според него предходната седмица в Европейски Съюз такива страни като България, Дания, Литва, Румъния са поискали нови ограничавания. Те биха желали да включат още пет физически или юридически лица в листата със наказания на Европейски Съюз. Не се дават имена. Както отбелязва изданието, такава информация постоянно се пази в загадка до взимане на публично решение.

Според представителите на гореспоменатите страни, се твърди, че разширението на ограниченията е „ нужен отговор в светлината на насърчаваната от Русия русификация на анексираните райони “ на Украйна.

В същото време държавните управления на Германия, Италия и Финландия обявиха, че този въпрос изисква в допълнение изследване. Германското външно министерство от своя страна завърши процеса на инспекция - Берлин е подготвен да утвърди разширението на глобите, а съответното напътствие към този момент е получено от немското непрекъснато посланичество в Брюксел.

Der Spiegel напомни, че немското държавно управление все пак отхвърля възможното изключване на Русия от SWIFT или възбраната за стартиране на "
Всичко за Вашата сватба
Северен поток 2 " при положение на утежняване на обстановката в Източна Украйна. Освен това Берлин не престава да се опълчва на доставката на оръжие за Украйна.

Позовавайки се на дипломатическите кръгове на Европейски Съюз, Der Spiegel написа, че към момента не е взето решение за възможен нов пакет от наказания против Русия при положение на спор с Украйна. Европейският съюз има намерение да следи обстановката и да подхваща ограничения според от дейностите на Москва.

„ Няма да слагаме цени на вероятни съветски акции “, сподели дипломатът от Европейски Съюз пред изданието. Той твърди, че оповестяването на съответни ограничения може да бъде от изгода за Москва.

След държавния прелом в Украйна през февруари 2014 година управляващите на Крим и Севастопол организираха референдум за обединяването с Русия. В него участваха над 80% от имащите право на глас. За обединяването гласоподаваха надлежно 96,7% и 95,6% от гласоподавателите в Крим и Севастопол. Въпреки безапелационните резултати от референдума, Киев и Европейски Съюз отхвърлиха да признаят Крим за част от Русия, за разлика от Косово, което беше отцепено от Сърбия без референдум.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg