"ЕС не трябва да повтаря грешките с България и Хърватия

...
"ЕС не трябва да повтаря грешките с България и Хърватия
Коментари Харесай

Свен Гиголд: ЕС да не повтаря с България и Хърватия грешките на еврозоната

"ЕС не би трябвало да повтаря грешките с България и Хърватия с предходните присъединения към еврозоната като, да вземем за пример, с балтийските страни ". Това споделя пред БНР евродепутатът от Зелените /Европейски свободен алианс Свен Гиголд, представител на групата по финансовите и стопански въпроси.

Гиголд акцентира, че двете страни освен би трябвало да изпълнят формалните критерии за равнището на дълга и стабилността на цените, само че и да продължат уверено битката с прането на пари и финансовите закононарушения.

Той подсети, че в рекомендациите на Комисията към България за тази година е записано тя да в профил дефицитите в прането на пари.

"За разлика от прилежаща Румъния, осъждането за корупция в България е толкоз рядко, че е тъжно по своята същина ", акцентира евродепутатът. Той добавя, че страната ни е данъчен парадайс и постоянно продава поданство.

"Корпоративните облаги в България се таксуват едвам с 10 на 100, а спомагателни хитрости даже разрешават налози от 5 на 100. Така България отслабва изключително прилежаща Гърция.

Преди България да бъде призната в еврозоната, в самата еврозона би трябвало да бъде реализирано съглашение за общ най-малък корпоративен налог.

Комисията би трябвало да стартира процедура за нарушаване против всички страни, които продават визи за Шенген или поданство, в това число и България ", декларира Гиголд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР