ЕС наложи мита за вноса на определени продукти от алуминий

...
ЕС наложи мита за вноса на определени продукти от алуминий
Коментари Харесай

ЕС наложи мита върху вноса на алуминий от Китай

ЕС наложи мита за вноса на избрани артикули от алуминий от Китай, които съгласно Брюксел се продават на изкуствено ниски цени в Европа, заяви Агенция Франс Прес.
Временните мита пристигнаха след тъжби от европейски производители на алуминий, съгласно които евтиният китайски импорт ги изважда от бизнес. Митата бяха решени след следствие от Европейската комисия, която се занимава с търговски въпроси за 27-те държави-членки на блока и бяха оповестени в формалния вестник на Европейски Съюз.
 И Русия вкарва мита против американски артикули поради стоманата и алумния И Русия вкарва мита против американски артикули поради стоманата и алумния
Русия ще наложи санкционни мита на американски артикули, които имат предопределение в региона на пътното строителство и изобщо върху артикули...
Китай е необятно упрекван в поддържане на свръхкапацитет в държавния бранш на стоманата и алуминия, което провокира вълна от решения за мита по схемата „ зъб за зъб ” през последното десетилетие.
Междувременно напъните за договаряне на световно решение за прекъсване на китайското свръхпроизводство на метали се провалиха и администрацията на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп провокира комерсиална война с Китай през 2018 година по въпроса.
Новите мита ще варират сред 19,3% и 46,7% и ще обиден плосковалцуваните алуминиеви артикули. Европейски Съюз ще продължи следствието си, в края на което краткотрайните мита могат да станат дефинитивни, с дълготрайност пет години.
„ Благодарни сме, че Комисията подхваща нужните стъпки, с цел да отбрани нашата промишленост против нелоялна конкуренция “, сподели Герд Гьотц, общоприет шеф на European Aluminium, асоциацията, която стои зад жалбата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР