ЕС изглежда на прага на постигането на историческо споразумение за

...
ЕС изглежда на прага на постигането на историческо споразумение за
Коментари Харесай

Възможен пробив: ЕС може да представи единен миграционен план след години разногласия

ЕС наподобява на прага на постигането на историческо съглашение за миграционната си политика. Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон разяснява, че 27-те евентуално ще се договорят по какъв начин да споделят отговорността за приемането на бежанци и мигранти. Това се чака да се случи в четвъртък по време на среща на вътрешните министри от Общността.
Има 4 съществени аспекта в този проект за деяние: битка с каналджийството, ръководство на границите, напредък при връщанията, правни въпроси. Говоря и за бежанците и за мигрантите. Важно при битката с каналджийството е да задействаме съдействието с Мароко. Искам да благодаря на държавното управление на Мароко за градивната работа до момента и за помощта.
Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи

Преразглеждането на разпоредбите на Европейски Съюз за даване на леговище ще бъде измежду главните тематики на диспути. Йохансон добави, че предварителната договорка не планува " наложителни премествания " на хора. Неизменно тематиката за войната в Украйна ще дефинира курса на новата европейска политика:
Мисля, че би трябвало да се гордеем, с това което сме постигнали до момента. Не би трябвало да подценяваме провокациите, които още стоят пред нас. Но е значимо да кажем едно- в случай че нещата се влошат, уповавам се да не стане по този начин, само че в случай че се влошат, страните-членки са подготвени да одобряват още бежанци.
Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи

Постигането на взаимен метод за справяне с миграционната рецесия се оказа съвсем невероятно за страните през 2015 година Страните на идване като Испания, Италия, Малта и Гърция желаеха повече помощ от Европейски Съюз. По-силните стопански страни като Германия и Франция пък обявиха, че не могат да бъдат единствените места, където новопристигащите да се откриват за непрекъснато. Трети страни като Унгария да вземем за пример, отхвърлиха изрично да одобряват мигранти, което изостри тона сред премиера Виктор Орбан и останалите европейски водачи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР