Ерусалим. Силите за отбрана на Израел (СОИ) са разположили батареи

...
Ерусалим. Силите за отбрана на Израел (СОИ) са разположили батареи
Коментари Харесай

The Times of Israel: Армията на Израел е разположила батареи на ПВО преди флаговия марш в Ерусалим

Ерусалим. Силите за защита на Израел (СОИ) са разположили батареи на системата за противовъздушна защита „ Железен купол “ из цялата страна и са изпратили спомагателни подразделения за поддръжка на публичния ред в региона на Западния бряг на река Йордан в навечерието на предстоящото обновяване на конфликтите сред евреи и араби по време на планувания за 15 юни марш на десни израелски деятели с държавни флагове в региона на Стария град на Ерусалим, оповестява The Times of Israel.

Първоначалните проекти бяха маршът със знамената да се състои на 10 май, само че той бе анулиран поради внезапното изостряне на обстановката в областта на сигурността и началото на ракетните обстрели на израелските градове от палестински радикали в Ивицата Газа. Групировките изстреляха над 4 хиляди ракети против територията на еврейската страна за 11 дни, а в отговор израелските Военновъздушни сили подложиха на тежки бомбардировки стотици цели, свързани с терористическата инфраструктура в анклава. От израелска страна бяха убити 13 души, в Ивицата Газа - 256.

Конфликтът през май бе подбуден от вълнения край джамията Ал-Акса в Източен Ерусалим след решение на израелски съд за изселване на арасбки заселници от домовете им в „ Шейх Джара “. В сходство с решението на управляващите, маршрутът на похода със флагове на 15 юни е изменен и няма да мине през Дамаската врата и мюсюлманския квартал на Стария град, само че, като се стартира от външната страна на Дамаската врата, ще премине по външната страна на градската стена до портата Яфа, където ще влезе в Стария град по посока на еврейския квартал, показва вестник The Jerusalem Post. Според информацията на изданието, сигурността ще бъде обезпечавана от над 2000 служители на реда.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР