Ерусалим. Американският министър на отбраната Лойд Остин старателно избягва всякакво

...
Ерусалим. Американският министър на отбраната Лойд Остин старателно избягва всякакво
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: Американският министър на отбраната избягна да спомене Иран при визитата си в Израел

Ерусалим. Американският министър на защитата Лойд Остин усърдно заобикаля всякакво споменаване на Иран и неговите нуклеарни упоритости в обществените си изказвания по време на двудневното посещаване в Израел, даже когато събеседниците му подчертаха въпроса, разяснява израелското англоезично издание The Jerusalem Post .

Посещението на Остин се организира преди да са минали 100 дни от встъпването в служба на администрацията на Байдън и беше първото за член на кабинета на новия американски президент на фона на непреки договаряния с Иран, за връщането на Съединени американски щати към Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД), цялостното име на нуклеарното съглашение от 2015 година сред Техеран и международните сили и след неотдавнашните офанзиви против иранска разследваща база в морето и неговото подземно нуклеарно оборудване в Натанц, приписвани на Израел.

Остин приказва за постоянните връзки сред Съединени американски щати и Израел в защитата и като цяло.

„ Потвърждавам твърдия ангажимент на администрацията ни към Израел и израелския народ “, сподели той. „ Смятах, че е значимо да се срещнем лице в лице, с цел да изразим откровеното си предпочитание за тесни съвещания с Израел, до момента в който се борим с общите провокации в района. “

Служители на администрацията на Байдън, в това число държавният секретар Антъни Блинкен, обявиха, че ще се съветват с Израел и други съдружници в Близкия изток по отношение на нуклеарните договаряния с Иран.

Остин даде обещание да укрепи сигурността на Израел и да обезпечи качественото му военно предимство и изрази поддръжка за напъните за нормализиране на връзките сред Израел и арабските и мюсюлманските страни.

„ Докато напредваме в споделените цели в региона на защитата и поддържаме тясно съдействие сред Съединени американски щати и Израел, аз съм убеден, че дружно можем да начертаем път към дълготраен мир “, съобщи той.

Американският министър на защитата също приказва, че е разчувстван от визитата си в Яд Вашем и сподели, че паметта на жертвите и оживелите от Холокоста би трябвало „ постоянно да бъде увещание за нашия дълг да бъдем непрекъснато бдителни против всеобщите зверства. "

Остин не загатна Иран в изявленията си и след среща с министъра на защитата Бени Ганц в неделя.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР