Eропейската футболна централа е санкционирала девет клуба за нарушаване на

...
Eропейската футболна централа е санкционирала девет клуба за нарушаване на
Коментари Харесай

УЕФА плаши ЦСКА с изваждане от евротурнирите

Eропейската футболна централа е глобила девет клуба за нарушение на финансовия феърплей, а измежду тях е и българският ЦСКА, който е санкциониран със 75 хиляди евро, оповестява организация ДПА. Глобата за алените е за несъблюдение на просрочени отговорности в период.

Гръцкият АЕК е санкциониран с 1.5 милиона евро. АЕК не е спазил разпоредбите на финансовия феърплей и лицензирането, като в това число няма да получи и 10 % от парите от наградния фонд при идващото си присъединяване в европейските клубни шампионати.

Спортинг Лисабон и Бетис получават санкции от по 250 хиляди евро всеки, а португалският Порто - 300 хиляди. Астана от Казахстан е санкциониран със 150 хиляди евро, ЧФР Клуж от Румъния с 200 хиляди, Санта Клара от Португалия със 75 хиляди, а Монс Калпе от Гибралтар с 15 хиляди.
свързани новини5662преди 17 часа
С изключение на ЧФР Клуж и Астана, засегнатите тимове са застрашени от изваждане от европейските клубни шампионати за една година, в случай че не потвърдят, че са покрили отговорностите си към 31 януари 2022 година, съобщи " Гонг ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР