ерманският канцлер Ангела Меркел посети руския опозиционен лидер Алексей Навални,

...
ерманският канцлер Ангела Меркел посети руския опозиционен лидер Алексей Навални,
Коментари Харесай

Меркел посети Навални в болницата

ерманският канцлер Ангела Меркел посети съветския опозиционен водач Алексей Навални, до момента в който той се лекува в немска болница след опит за отравяне, заяви „ Шпигел”, представен от организация Ройтерс (), наблягайки какъв брой съществено канцлерът подхожда към случая.

Изданието осведоми, че Меркел е отишла в болница „ Шарите”, където Навални се лекува към този момент 32 дни ,

откакто предишния месец беше изместен от съветска болница в тази в Берлин.

Говорител на немския канцлер отхвърли да разяснява обявата в „ Шпигел”.

Германското държавно управление твърди, че проби в Германия, Франция и Швеция са открили, че Навални е бил токсичен

с нервозен сътрудник от групата на Новичок и е поискало пояснение от Кремъл.



Москва отхвърли да е взела участие в случая и съобщи, че към момента не е видяла доказателства за закононарушение.

Кой е Алексей Навални?

Навални направи име като изобличи публично корупция по високите етажи на властта в Русия и назова партията на президента Путин „ партия на мошеници и крадци”. Той няколко пъти е лежал в пандиза.

През 2011 година беше задържан и хвърлен в пандиза за 15 дни след митинги против хипотетично подправяне на резултатите от парламентарните избори от партията Обединена Русия на Владимир Путин.

Навални беше затворен за малко и през 2013 година по обвинявания в заграбване, само че отхвърли присъдата и я дефинира като политическа.

Направи опит да се кандидатира в президентските избори през 2018 година, само че му беше неразрешено, поради предходни обвинявания по дело за машинация, за което съобщи още веднъж, че е политически стимулирано.

През юли 2019 година пък беше в пандиза за 30 дни, откакто прикани за провеждането на нерегламентирани митинги. Докато беше в пандиза той се разболя и лекарите му сложиха диагноза „ контактен дерматит”. Навални обаче сподели, че в никакъв случай не е имал остри алергични реакции, а персоналният му доктор допусна, че може да е бил изложен на „ някакъв отровен агент”. Самият Навални също сподели, че счита, че може да е токсичен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР