Ерик Земур залага на провокации и насъскване срещу „системата“ и

...
Ерик Земур залага на провокации и насъскване срещу „системата“ и
Коментари Харесай

Като Тръмп, но интелектуалец

Ерик Земур залага на провокации и насъскване против „ системата “ и имиграцията
Заяви, че Съединени американски щати нямали съдружници, а единствено васали

„ Нашият Тръмп “ - с това заглавие излезе в края на октомври френското седмично списание „ Challenges “, онагледено със фотография на Ерик Земур, под която пишеше: „ Неговите неистини - неговите провокации - неговите връзки с медиите “. В публикацията създателите описваха по какъв начин френският политик се въодушевява от някогашния американски президент Доналд Тръмп и по какъв начин, сходно на него, залага на провокации и насъскване против „ системата “ и против имиграцията.

Месец по-късно, в края на ноември, Земур разгласи, че ще се кандидатира за президент. В дните преди този момент той обикаляше из цялата страна, с цел да показва книгата си „ Франция още не е споделила последната си дума “, чиято обложка неслучайно припомня за книгата на Тръмп „ Отново велика “.

Запитан от френския вестник „ Le Parisien “ за мнението му за Земур, някогашният началник на предизборния щаб на Тръмп Стийв Банън приказва за „ забавен феномен “ и споделя, че двамата политици се отличавали значително по един белег: „ За разлика от Тръмп, Земур е интелектуалец “.

Също като Тръмп, Земур е кадърен да се държи и прекомерно примитивно - неотдавна сподели на една жена в Марсилия междинен пръст, която преди този момент го беше провокирала по същия метод. Друго, което свърза Земур с Тръмп, е това, че търси поддръжката на обществените мрежи - той е доста деен в Gettr - опция на Туитър, учредена от някогашния представител на Тръмп Джейсън Милър. Gettr притегля най-вече десни екстремисти и десни популисти.

Също като Тръмп, и Земур прави изказвания, които постоянно провокират неразбиране и яд в други страни. Той съобщи да вземем за пример, че Съединени американски щати нямали съдружници, а единствено васали. Американците и Германия пък се държали като опекуни на Франция, а страната му трябвало да напусне военното командване на НАТО. Земур шокира и с желанието си да затвори границите на Франция с Испания и Италия, с цел да приключи притока на незаконна миграция.
През септември Земур взе участие по покана на унгарския министър председател Виктор Орбан в интернационална „ Среща на върха по въпросите на демографията “. Французинът се реваншира с похвали, като съобщи, че Орбан добре е схванал развиването на света, щом пази идентичността на своята страна и на Европа.

Руски медии с огромен екстаз цитират изказвания на Земур и най-много тези, в които той се изрича срещу „ борба с Русия “, където скицира своята визия за някаква евразийска ос и показва възхищението си към президента Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР