Ереван. Фармацията, информационните и комуникационни технологии, земеделието и производството на

...
Ереван. Фармацията, информационните и комуникационни технологии, земеделието и производството на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев и премиерът на Армения Карен Карапетян откроиха фармацията, информационните технологии и земеделието като перспективни сфери за икономическо партньорство

Ереван. Фармацията, осведомителните и информационни технологии, земеделието и производството на храни и виновност, енергетиката и профилираната продукция са областите, в които България и Армения могат да реализират бързи резултати за увеличение на размера на двустранната търговия и взаимните вложения. Това беше очебийно на среща на президента Румен Радев с министър-председателя Карен Карапетян в Ереван, оповестиха от прессекретариата на президента . В срещата участваха представители на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия в България (ИАНСМП), на работодателски организации и на бизнеса.
Министър-председателят Карапетян предложения българския бизнес да развива активност в новосъздадената свободна икономическа зона в Армения и акцентира, че арменската страна е подготвена да поддържа взаимни производства на български и арменски компании.
В рамките на държавното посещаване на президента Румен Радев в Армения и на извършените срещи сред представителите на деловите среди от двете страни са били реализирани редица договорености за съдействие. Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия в България е подписала Меморандуми за съгласие със Съюза на производителите и бизнесмените на Армения, както и с Републиканския съюз на работодателите. Подобни съглашения следва да бъдат подписани с Фонда за развиване на Армения, както и с Търговско-промишлената палата на Армения.
В рамките на държавната си аудиенция президентът Радев организира среща с Негово Светейшество Карекин Втори, Католикос на всички арменци, и посети първопрестолния храм „ Свети Ечмядзин “. Карекин Втори насочи благопожелания към българите и благодари на народа ни за оказаната поддръжка на арменците в най-тежък за тях час. Той насочи поздрави и към Българската православна черква и към Негово Светейшество патриарх Неофит. „ Отношенията сред нашите нации, свързани от вековно другарство, получиха нов подтик. В рамките на тази аудиенция ние потвърдихме освен положителните политически контакти, само че и другарството сред българи и арменци “, акцентира на срещата Румен Радев. Президентът добави, че арменската общественост у нас е съхранила своята еднаквост и религия и е изцяло интегрирана в българското общество.
В Ереван българският държавен глава посети и Института за антични ръкописи „ Матенадаран “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР