Ерджан Ебатин, ДПС, в Беновска пита“ в пита-Радио К2, във

...
Ерджан Ебатин, ДПС, в Беновска пита“ в пита-Радио К2, във
Коментари Харесай

Ерджан Ебатин: Ахмед Доган е водач за България, ГЕРБ и БСП са популисти

Ерджан Ебатин, Движение за права и свободи, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Срещата на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ с президента на Турция Реджеп Ердоган.

„ Озаглавих нашия диалог с един откъс от вашия ръководител Мустафа Карадайъ – „ Срещата ми с Ердоган е значима за България! А Доган е популярен водач! “. Така ли е? “, попита при започване на диалога водещата Илиана Беновска. Ерджан Ебатин отговори, че изявлението на Карадайъ е изцяло правилно. Той продължи, че геополитическата конюнктура в света е много комплицирана и напрегната и в този подтекст положителните междусъседски връзки с страна като Турция, която е освен районен, само че и международен фактор и с водач като Ердоган са от значимо значение за България! Това е значимо и за националната ни сигурност. „ Аз мисля, че Движение за права и свободи може да се окаже значим проводник на положителните връзки сред България и Турция! “, безапелационен бе Ебатин.

„ Да, това в действителност е по този начин! Аз ще направя една хронограма. На последната ви национална конференция президентът Ердоган ви приветства, въпреки и не в персонално качество. Илхан Кючюк прочете тогава неговия привет, доколкото си припомням, новият ръководител на АЛДЕ от Движение за права и свободи. Иначе това е втората среща на Карадайъ с Ердоган и като че ли Движение за права и свободи съумява да възвърне връзките с Ердоган и с турските политици, които бяха неглижирани от един предходен ръководител за малко на Движение за права и свободи, да не му загатвам името! “, продължи Беновска. Ебатин отвърна, че най-много за България е значимо да има положителни връзки сред политическото посланичество на двете прилежащи страни. Той продължи: „ Отново наблягам – Движение за права и свободи може да се окаже и се оказва извънредно значима политическа мощ в този комплициран геополитически миг, когато светът се раздрусва от геополитическо опълчване! Ние към момента не си даваме сметка за мащаба и рамките на това геополитическо опълчване. Все още го преглеждаме в подтекста на газовата рецесия, в стопански аспект. Но в посоката, в която е тръгнал света, все по-често ще ни се постанова да преглеждаме геополитическата рецесия от позиция на националната сигурност и в по-различен аспект от този, който следим сега, а точно газова рецесия, икономическа сигурност! Защото както споделя и президентът Радев – по-важно от националната сигурност сега няма. Конфликтът в Украйна, както и напрежението в Тайванския пролив могат да намерят по-различно измерение и уголемение в това число. Тези благоприятни условия не са единствено хипотетични! “.

Предстоящите избори. Популизмът и невъзможността за естествен разговор сред партиите.

„ Вчера се състоя една доста значима конференция, вие на практика през вчерашния ден открихте изборите. Мустафа Карадайъ заяви, че той ще бъде ръководител на предизборния щаб, разгласи какви ще бъдат критериите за претендентите ви за народни представители. Ще ми позволите ли да пусна част от отговорите на въпросите на Карадайъ, тъй като той сподели доста знакови неща, които занапред ще бъдат следени в тази политическа акция! И не на последно място да се пошегувам, през днешния ден е Преображение Господне, дали на 2-ри октомври на изборите ще имаме „ политическо преображение “!? “, продължи Беновска и пусна запис от конференцията на Движение за права и свободи от 5-и август 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Мустафа Карадайъ: Срещата ми с Ердоган е значима за България! А Доган е популярен водач!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР