Ерата Борисов приключва със 112-то място на България по свобода

...
Ерата Борисов приключва със 112-то място на България по свобода
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ерата Борисов приключва със 112-то място на България по свобода на словото

" Ерата Борисов завършва със 112-то място на България по независимост на словото! От 180 страни в света!
А преди месец министър председателят съобщи: " В България свободата на словото е толкоз свободна, че мъчно се съпоставя с другите страни ".
 Николай Стайков: Ситуацията със свободата на словото ще се утежнява, даже не проверяват случаи с бити публицисти Николай Стайков: Ситуацията със свободата на словото ще се утежнява, даже не проверяват случаи с бити публицисти
" Сега сериозната част по 112-тата позиция в класацията за свободата на словото: Ситуацията, за мое извънредно страдание, е обречена единст...
Да, мъчно се съпоставя с убийствената оценка на „ Репортери без граници “: Тормозени, разпитвани в полицията, заплашвани, правосъдно преследвани публицисти в България. Опасна за здравето медийна среда у нас: „ непрекъсната опасност за свободата на медиите “, „ извънредно притеснителна “ обстановка с медиите, „ отвод от следствие на насилието над публицисти “, написа ръководителят на Изправи се! Мутри вън!.
" Персонално посочени публицисти като Димитър Кенаров и Николай Стайков, станали жертва на физически побой, заплашване и закани за живота. Правителство отпред с Борисов (в оставка, в отпуск, в болничен и на визитация едновременно), което разпределя заплаща на медиите, с цел да не вършат те „ отрицателни мнения за властта “, написа още в отчета. Ето по този начин наподобява на Борисов „ куцата “ независимост на медиите и „ свободната независимост на словото “, която е изградил…. в главата си.
Това, което първо направихме в Народното събрание, беше да се върне свободният режим на придвижване на публицистите най-малко в постройката му. Ако това към момента не е допустимо в страната отпред с този министър председател, най-малко към този момент е допустимо в новото Народно заседание. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР