Equinix си партнира с EllaLink в пускането на първия в

...
Equinix си партнира с EllaLink в пускането на първия в
Коментари Харесай


Equinix си партнира с EllaLink в пусканет


Equinix си партнира с EllaLink в стартирането на първия в света висококапацитетен подводен кабел
(снимка: CC0 Public Domain)

Първата в света система от висококапацитетен подводен кабел сред Европа и Латинска Америка към този момент работи на цялостен потенциал, оповестиха от компанията за цифрова инфраструктура Equinix, която си партнира в плана с EllaLink.

Новата система, предоставена от EllaLink до – SP4 в Сао Паоло, LS1 в Лисабон и MD2 в Мадрид, обезпечава нарастване в размер на 50% на мрежовата работа сред центровете за данни в Бразилия, Португалия и Испания, съпоставено с употребяваните преди направления през Северна Америка.

Намаляването на забавянията е сериозно значим фактор за фирмите, предоставящи облачни и финансови услуги или наличие. При тях закъснение от даже няколко милисекунди може да повлияе на рентабилността.
още по темата
Equinix е сътрудник по на повече от 40 от актуалните планове за подводни кабели, прецизираха от компанията. Подводните кабели са ключът към интернет и световната съгласуваност. 99% от интерконтиненталния трафик минава през подводни кабели, а по-малко от 1% от останалия трафик се придвижва през сателитните системи.

Очаква се световният пазар на подводни кабели да доближи 22 милиарда щатски $ до 2025 година – двукратно нарастване по отношение на 2019 година Голяма част от този растеж идва от кабели, свързващо Латинска Америка с останалата част от света.

Испания и Португалия са значими порти към Бразилия и останалата част от Южна Америка за доста от европейските пазари. В качеството си на столица на Португалия, Лисабон е в центъра на производството, държавното ръководство и търговията. Градът съставлява значим център за съгласуваност, като разполага с подводни кабели, свързващи Иберийския полуостров от Лисабон до Африка и Южна Америка.

Испания също съставлява основен център за съгласуваност, с помощта на физическото си местонахождение сред Африка, Европейското Средиземноморие и Северна Европа и мощната си културна връзка с Латинска Америка. Внедряванията на 5G,  софтуерният взрив и растежът в потреблението на данни, телеком клиентите и интернет връзките сред двата континента усилват условията към потенциала на свързаността.

Ускореното създаване на подводни кабели в Platform Equinix се ускори в световен проект, редом с по света. Обхватът на Equinix от над 230 IBX центъра за данни на 65 световни пазара в 27 страни обезпечава точки на наличие (PoP), нужни за обезпечаване на взаимосвързаност с минимални забавяния за превозване на възходящите размери на интернет трафик. В Equinix притежателите или операторите на подводни кабели могат да внедрят точки за излизане на сушата, които откриват порти сред континентите и свързват бизнесите по света.

Според петото издание на годишния Глобален показател за взаимосвързаност (GXI, 5 издание) на Equinix, се чака общият потенциал за взаимосвързаност – мярката на частната съгласуваност за трансфер на данни сред организациите – да доближи над 21 485 терабита за секунда (Tbps) или 85 зетабайта за година до 2024 година Това съставлява комплициран годишен ритъм на напредък (CAGR) от 44%.

Този растеж е в сходство с възходящото търсене на цифрова инфраструктура, нужна за изнасяне на повече бизнеси онлайн, подкрепяне на електронната интеграция с сътрудници и вериги на доставки и постигане до повече хора в дистрибутирани хибридни работни междинни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР