Епосът за Първата световна война на Сам Мендес „1917“ доминира

...
Епосът за Първата световна война на Сам Мендес „1917“ доминира
Коментари Харесай

БАФТА 2020: „1917“ на Сам Мендес доминира със седем награди

Епосът за Първата международна война на Сам Мендес „ 1917 “ господства премиите БАФТА, като отнесе общо седем статуетки в главните категории, предадоха международни медии.

Снимка: Reuters

Лентата беше отличена в категориите за най-хубав филм, най-хубав английски филм, Сам Мендес – за постановка, а Роджър Дийкинс за операторско майсторство. „ 1917 “ беше награден също за дизайн на продукцията, тон и специфични образни резултати.

„ Жокера “ на Тод Филипс отнесе три награди, като Хоакин Финикс беше отличен в категорията „ най-хубава мъжка роля “. От сцената артистът произнесе пламенна тирада, обръщайки внимание на „ систематичния расизъм “ във филмовата промишленост.

„ Раздвоен съм, тъй като доста от моите сътрудници артисти, които заслужават да бъдат отличени, нямаха тази привилегия. Мисля, че изпратихме доста ясно известие, че хора с различен цвят на кожата не са признати тук “, сподели Финикс от сцената на „ Роял Албърт хол “. Речта му продължава в същия дух, като Финикс декларира, че и той самият е част от казуса.

Снимка: Reuters

„ Не съм направил всичко по силите си, с цел да бъда сигурен, че снимачните площадки, на които работя, одобряват хора с друг генезис. Според мен не е единствено в това решението. Всички би трябвало да работим доста крепко, с цел да разберем този последователен расизъм. Мисля, че имаме задължението – като хора, които са основали и спечелили от тази система, да бъдем тези, които ще я унищожат. От нас зависи “, приключи Финикс.

Снимка: Reuters

Наградата за най-хубава женска роля справедливо отиде при Рене Зелуегър за ролята й на Джуди Гарланд. „ Това е извънредно смиряващо. Госпожо Гарланд, Лондон, който вие толкоз обичахте, към момента ви обича. Това е за вас “, сподели тя от сцената.

Снимка: Reuters

Филмът „ Паразит “ от Южна Корея също пожъна огромен триумф – той беше отличен в категориите „ Най-добър автентичен сюжет “ и „ Филм на език, друг от британски “.

В категориите за поддържащи функции бяха отличени Брад Пит и Лора Дърн. Четворката Финикс, Зелуегър, Пит и Дърн се чака да повтори победната си серия и на идните награди „ Оскар “.

Ето и спечелилите в главните категории:

Най-добър филм: „ 1917 “ на Сам Мендес

Най-добър английски филм: „ 1917 “ на Сам Мендес

Най-добър режисьор: Сам Мендес

Най-добър филм на език, друг от британски: „ Паразит “ на Пон Чжун Хо

Най-добър автентичен сюжет: „ Паразит “

Най-добър приспособен сюжет: „ Заекът Джо Джо “

Най-добра основна женска роля: Рене Зелуегър за „ Джуди “

Най-добра основна мъжка роля: Хоакин Финикс за „ Жокера “

Най-добра поддържаща женска роля: Лора Дърн за „ Брачна история “

Най-добра поддържаща мъжка роля: Брад пит за „ Имало едно време… в Холивуд “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР