Епизод пореден от сагата на Новак Джокович в Австралия! След

...
Епизод пореден от сагата на Новак Джокович в Австралия! След
Коментари Харесай

Джокович в ареста преди делото


Епизод следващ от сагата на Новак Джокович в Австралия! След като завоюва първото правосъдно дели и получи правото да бъде на независимост и да тренира, Джокович още веднъж е изправен пред депортация поради наново анулираната му виза.

Водачът в международната класация по тенис апелира, само че ще бъде задържан до началото на делото във федералния съд!

Той ще бъде отведен в ареста в 05:00 ч. на следващия ден , а процесът стартира в 01:00 ч . в неделя . Ако не е депортиран, в понеделник Джокович ще може да възобнови тренировки в Мелбърн.

Днес той ще бъде разпитан към 23:00 ч., след което ще има право да се съветва с юристите си сред 00:00 и 05:00 ч.





До началото на Australian Open има единствено 3 дни. Джокович дойде в Австралия с упоритости за 10-а купа, която би била рекордна 21-а в Големия шлем.

Премеждията на международния №1 започнаха още с идването му в Австралия на 6 януари. Той разгласи ден преди този момент, че е получил особено здравно позволение да се включи в Откритото състезание на Австралия, даже без да има сложени ваксини против ковид.



На летището обаче граничните управляващи не одобриха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие юристите му апелираха, а Джокович беше освободен след чуване в съда. Остана обаче опцията визата му да бъде още веднъж анулирана и той да бъде депортиран.



След няколко дни в размисъл, министър Хоук най-сетне излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на трагичните събития станаха ясни и други детайлности за Джокович. Той не е имунизиран, а здравното му изключение е прието въз основата на позитивен PCR тест, изработен в Белград на 16 декември.



Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски публицист.

Германското издание " Шпигел " пък проверява възможна имитация на теста на сърбина. При инспекция, той първо е давал негативен, а по-късно позитивен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал погрешна информация при влизането си в Австралия. Той е декларирал, че не е пътувал отвън родината си в предходните 14 дни, макар че на Нова година е бил в Испания. За това недоразумение тенисистът упрекна сътрудника си.

Ако юристите на тенисиста не завоюват обжалването, той ще пропусне опцията да се бори за 10-а купа от Australian Open и рекордна 21-а в Шлема.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР