Епидемията от пневмония в китайския град Ухан, предизвикана от коронавирус

...
Епидемията от пневмония в китайския град Ухан, предизвикана от коронавирус
Коментари Харесай

Новият коронавирус разтревожи пазарите

Епидемията от пневмония в китайския град Ухан, провокирана от ковид от новия вид 2019-nCoV, разтревожи вложителите и стартира да оказва въздействие върху пазарите, оповестява в. " Цайсин ", представен от ТАСС.

Пазарите са обезпокоени, че поради страха от вируса хората може да се откажат от визити на на многолюдни места. Това ще утежни вероятностите пред бизнеса на фона на поредицата почивни дни от 24 до 30 януари по случай китайската Нова година, която обичайно е един от " златните сезони " за потреблението в Китай.

Инвеститорите са разтревожени също по този начин, че разпространяването на вируса може да засегне туристическия и пътническия поток, добавя изданието.

По традиция китайците пътуват за Нова година или се връщат по родните си места. Миналата година през този сезон в страната са били направени над 3 милиарда пътувания.
Според " Цайсин " през последните дни разпространяването на заболяването се отразява отрицателно на акциите на компании от бранша на ресторантьорството, развлекателния отрасъл, самолетните компании и туризма.

Същевременно нарастват акциите на фармацевтичните и здравни компании.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР