Епидемиолозите казаха, че се очаква тази зараза да се развива

...
Епидемиолозите казаха, че се очаква тази зараза да се развива
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: Загуби се много ценно време, повиши се недоверието във ваксините

Епидемиолозите споделиха, че се чака тази болест да се развива на пикове и спадове. Всички ограничения, които се вкараха бяха, с цел да се запазят лечебните заведения. В дребните обитаеми места в доста от общинските лечебни заведения не се прави нищо те да се развиват.

Това съобщи някогашният здравен министър доктор Таня Андреева в предаването „ Лице в лице “ по bTV, представена от Епицентър.бг.

Това беше концепцията по време на моя мандат да има мрежа от огромни лечебни заведения, така наречен дребни пироговчета. Радвам се, че в този момент министър Ангелов се връща към нея. Може би, в случай че беше осъществена по-рано в този момент нямаше да срещаме такива усложнения, уточни тя.

„ Маските са една от ограниченията, която стопира вируса от това свободно да се популяризира. Те обаче не могат да ни спасят от вируса. По отношение на имунизациите, нещата са по-обезпокоителни. Допуснаха се няколко съществени пропуски и те са свързани с това, че хората не бяха добре осведомени. Правителството трябваше да започва една акция за имунизацията. Трябваше на наличен език да бъде качена информация. Загуби се доста скъпо време, също така се настаниха скептиците и се увеличи недоверието “, изясни Таня Андреева.

Няма стройна организация и упоритост хората, които желаят да бъдат имунизирани, да го създадат. Най-добрият интервал за имунизация е така наречен локдаун, акцентира доктор Андреева.

Всяка мярка, която се вкарва във връзка с децата, би трябвало да бъде премислена. Има деца, които целодневно са в учебно заведение, най-малкото това не е удобно, добре е маските да се сменят, маските затруднява и дишането, което прави децата сънливи, уточни експертът.

„ Всеки родител има своите запаси във връзка с тестването за COVID-19. Провеждането на антигенен тест с изключение на да покаже моментната картина, не прави нищо друго. Не виждам по какъв начин чисто оперативно тези проучвания ще се организират. Учените поучават тези проби да се направи при признаци. Това няма да докара до нищо значимо “, уточни още доктор Андреева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР