Епидемиологичната обстановка в област Кюстендил и действията на контролните органи

...
Епидемиологичната обстановка в област Кюстендил и действията на контролните органи
Коментари Харесай

Кюстендилска област вече е в червената зона, ваксинирани са близо 30 процента от населението

Епидемиологичната конюнктура в област Кюстендил и дейностите на контролните органи в процеса на съблюдаване на наложените ограничения са били разисквани на работна среща сред районните институции и регионалния шеф на Кюстендилска област, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28811
По данни на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ Кюстендилска област към този момент попада в алената, а не в тъмночервената зона по заболеваемост. В тъмночервената зона остава единствено община Рила, а община Трекляно е даже в жълтата зона. По данни на РЗИ сега има спад на новозаболелите в региона. От там регистрират, че на домашно лекуване сега са 875 индивида, а под карантина са 632-ма. До този миг на територията на региона са излекувани над 12 400 души, общо диагностицирани от началото на пандемията са 14 262 души, а умрелите са 774.

Със приключен имунизационен цикъл са 31 319 души или 29,65 % от жителите на региона.

Ръст на ваксинираните от педагогическия и непедагогическия личен състав в детските и образователните заведения в региона, спрямо предходния месец, са отчели от

Регионалния инспекторат по обучение /РУО/. " С цялостна имунизационна скица от педагогическия личен състав са 45,03 %, а с непълна - 3,3 на 100. Спрямо учениците с цялостна имунизационна скица са 2,15 %, а с непълна - 0,42 на 100 ", оповестява Мая Стойчева - шеф на РУО - Кюстендил. Получените неинвазивни проби за възпитаници до момента са 22 040, от които на учебните заведения, учащи възпитаници от 1-ви до 4-ти клас, са предоставени 13 220.

По данни на РУО, броят на учениците от 1-ви до 4-ти клас, обучавани присъствено в интервала 22 - 26 ноември в 15 учебни заведения, е 55 %. Броят паралелки начален стадий, обучавани присъствено за същия интервал, е 67 на 100. През седмицата са били тествани 208 педагогичен експерти, няма позитивни проби. Една позитивна проба е имало при тестваните през седмицата 130 непедагогически експерти.

От Областната дирекция по сигурност на храните /ОДБХ/ в Кюстендил са съобщили, че през ноември са осъществени 148 инспекции в обекти от комерсиалната мрежа и публичното хранене и 71 - взаимни с органите на Министерство на вътрешните работи. Нарушения не са били установени. Нарушения са били открити при инспекции на дирекцията " Инспекция по труда ", за които са били наложени насилствени административни ограничения, оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28811  Италия залови 280 неимунизирани здравни служащи Италия залови 280 неимунизирани здравни служащи  Словакия заяви за рекорден брой инфекции с ковид за денонощие Словакия заяви за рекорден брой инфекции с ковид за денонощие  Зам.-здравният министър: Ако заболеваемостта падне под 250 няма да има потребност от проби Зам.-здравният министър: Ако заболеваемостта падне под 250 няма да има потребност от тестове
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР