Епидемиологът Христиана Бацелова заяви, че новият вариант на вируса Омикрон

...
Епидемиологът Христиана Бацелова заяви, че новият вариант на вируса Омикрон
Коментари Харесай

Епидемиолог: Омикрон ще ни върне в изходна позиция

Епидемиологът Христиана Бацелова съобщи, че новият вид на вируса " Омикрон " несъмнено ни тормози, само че не може да се каже дали ще господства. Очакваме СЗО да дефинира до каква степен да се тормозим от него. За страдание при него се следят много промени, само че не може да се каже дали ще има пробив във имунизациите, като следва фармацевтичните компании ще кажат дали ще би трябвало нова ваксина или не, изясни тя пред Българска национална телевизия. 

" Омикрон " ще ни върне в изходна позиция, посочи Бацелова. 

Тя означи, че има смисъл от бустерната доза и на хората, които са минали 180 дни от втората доза, да не си мерят антителата, да не чакат, а напряко да си слагат трета бустерна доза. В момента няма позволение да се употребява векторна ваксина като бустерна доза, само че на тези хора, които им е била сложена еднодозова ваксина, биха могли да си слага бустерна доза единствено с иРНК ваксина, разясни Бацелова. 
Епидемиолог не поддържа Кантарджиев, че децата доста рядко заразяват възрастни с ковид
Който е инфектиран, той ще се заразява в един миг. Това съобщи доктор Христиана Бацелова като контрапункт на изказванието от някогашния шеф...

Тя уточни, че " Омикрон " може да се ограничи единствено в другите страни и да не доближи до всички. Трябва време да се дефинира и не може да се приказва в началото, би трябвало да се събере информацията, която изисква повече. Когато е имунизиран огромен % от възрастните, това значи, че вирусът се насочва към възприемчивите. Ако оставим децата неимунизирани, ние ги обричаме на заразяване, предизвести Бацелова. 

Тя се надява, че доста скоро ще бъдат доставени детските флакони с ваксини, като се надява още от Министерство на здравеопазването доста бързо да реагират. Не може да оставим децата неимунизирани против " Омикрон ", сподели Бацелова. Реакциите от една такава сложена ваксина на децата ще бъдат предстоящи - болежка, изнемощялост, унесеност, главоболие и няма тежка постваксинално затруднение. 

Бацелова посочи, че няма причина да се чакат дълготрайни последици от имунизациите. Децата би трябвало да се имунизират, с цел да бъдат здрави, другояче ги обричаме на интубация, тежко преболедуване и гибел, добави тя. 

" Няма по какъв начин да бъдат прилагани ваксини, в случай че не са изпитвани върху другите възрастови групи. Преди това, с цел да стартира изпитването на децата, то е почнало при възрастните. Винаги авансово е избрана сигурността при възрастните, с цел да може да бъде свалена възрастовата група и да се доближи до децата ", безапелационна бе Бацелова. 
Експерт: Мерките ни са положителни, спазването им - българска работа
Провалихме се в така наречен обществен фактор – имаме ограничения, които на доктрина са чудесни, само че обществото отхвърля да ги съблюдава. Това мнение...

Според нея това е изборът - човек да бъде имунизиран, а не да прекара. По-добрият вид е човек да се имунизира, тъй като имунният отговор е ориентиран против спайк протеина, акцентира Бацелова. 

За връщането на децата в учебно заведение, Бацелова съобщи, че неналичието на контакт е най-хубавата предварителна защита сега. Нека децата да не престават да се тестват, с цел да могат да се върнат на учебно заведение, добави тя. Учителите би трябвало да бъдат имунизирани и не разбирам тяхното опорство, в случай, че МОН доста тъкмо и ясно изясни всичко, безапелационна бе Бацелова. 

Тя се надява да се приложат и тук ограничения за недопускането на " Омикрон " да навлезе. 

Още:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР