epicenter.bgТази вечер от Министерството на иновациите и растежа потвърдиха изнесеното

...
epicenter.bgТази вечер от Министерството на иновациите и растежа потвърдиха изнесеното
Коментари Харесай

Валерия Велева към Радев: Кажете истината за Кирил Петков

epicenter.bg

Тази вечер от Министерството на нововъведенията и растежа потвърдиха изнесеното денем от ГЕРБ. А точно, че:

През 2021 година по гледище на Кирил Петков, назначен от президента Румен Радев за министър на стопанската система, е подготвяна облигационна емисия на ББР в размер на 1 милиарда лева, която обаче не е осъществена. Въпреки това, по гледище на Кирил Петков, са изплатени адвокатски и консултантски възнаграждения в размер на близо 1 млн. лева

Отделно ББР е платила още 560 000 лева за мнения,

Около договорката има брутални престъпления от страна на Кирил Петков:

– изготвя на заявления с погрешни данни;

– заблуждава обществото, че огромна част от 1.4 милиарда от парите на данъкоплатците в ББР са дадени на 8 компании, 4 от които на едно лице, което се оказва погрешно – по това време клиентите на банката са били 18 500 дребни и междинни предприятия, а оповестените доклади на Българска народна банка демонстрират, че парите са налични в ББР под формата на ликвиден ресурс;

– манипулира медиите, че ББР е източена, макар, че активите на банката са в размер на 4 милиарда, а отпуснатите заеми са със солидни обезпечения;

– силово сменя управлението на ББР, а на новите шефове е подредено незабавно да сключат контракт за обслужване с адвокатска адвокатска фирма, като е посочено съответното име на Лена Бориславова, на която е несъмнено месено заплащане от 13 690 лева без Данък добавена стойност, с в допълнение контрактувани по 274 лв. на час…

Откъдето и да го погледнеш – това е корист с власт.

Също през днешния ден Прокуратурата се самосезира за думите на Кирил Петков, изречени пред Българска социалистическа партия: „ Изтеглете закона (за хартиената бюлетина), ще ви дам кодовете (за машините) ”, които подействаха като експлозив за политическата система у нас.

За 33-те години на преход България не е имала подобен политик, който да няма визия както за смисъла на думите, по този начин и за следствията от дейностите си. Съзнава или не, Петков пося такова подозрение в изборите у нас, което ще нанесе дълготрайни вреди на демократичната система.

Сега „ кодгейт “ ще замести доверието както в машините, по този начин и в урните.

А самият факт, че Петков си е разрешил политически рекет във връзка с изборния развой, е задоволително съображение да завърши с политическата си кариера.

Нещата обаче не свършват дотук.

ДАНС и Министерство на вътрешните работи стартират разследане и за още една скандално деяние на Кирил Петков – за подписания меморандум с Джемкорп, с който той като министър-председател на България дава цялата българска енергетика на  офшорка с неразбираеми капитали, в безусловно нарушаване на българското и европейското законодателство. Никой преди него не го е правил!

На човек може да му си завие свят единствено като чете какви мини е заложил този човек, овластен като министър председател. Само за 7 месеца!

И това не е всичко.

Като се почне от лъжата с гражданството;

– мине се през газене на Конституцията;

– взимане на решения в нарушавания на конституционния ред;

– потребление на властовия запас за персонална употреба;

– опити за преодоляване на службите;

– политически рекет;

– болшевишки дейности против политически опоненти;

– нeпрекъснати неистини и неприкрита агресия;

– неспособност да осмисли по какъв начин работи парламентарната народна власт,

ще се види, че в България сега вилнее един политически терминатор, който взривява страната.

И колкото повече времето минава, толкоз повече стряскащи обстоятелства излизат както за неговото ръководство, по този начин и за държанието му като политик.

А той се е устремил още веднъж да взима властта и отново да става министър-председател. И в случай че не може да осъществя тази си обсесия, ще попречи въобще да бъде формирано държавно управление. И освен в този парламент!

Този човек е рисков. Написах го, когато Кирил Петков като министър председател прикани всеки да подари по една заплата за муниции за Украйна. Спомняте ли си? Тогава обществото се взриви. Върху премиерската глава се стоварва океан от ругатни – злъчни, обидни, подигравателни: „ Киро е безумен. Или болен… Тъжно, позор, позор… КП завоюва омразата на съвсем цялостен един народ, единствено с едно изречение, граничещо с безумие и безочливост!… Докога ще ни ръководят психологично заболели!… Абсолютна мисловна остра недостатъчност… Трябва да си най-малко вманиачен да дариш пари за убийства! … Чудовищна нелепост! … Върховен цинизъм! По-грозно изказване на фактор в страната не съм срещал!… “

Но Киро си остана. И с клоунската си полуда и детска нелепост продължи да ръководи и да прави безобразия.

И 20% гласоподаваха още веднъж за него.

А до момента в който Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Прокуратурата създадат своите следствия тъй че да не бъдат упрекнати в принуда, може да минат и години.

Затова през днешния ден се обръщам към президента Румен Радев.

Г-н Радев, вие ни натресохте Кирил Петков, вие би трябвало да ни спасите от него!

Вие ни казахте, че „ в случай че България има повече министри като Кирил Петков, щеше да наподобява по-друг метод “. Казахте го на 27.10.2021 година, тъкмо тогава, когато той се саморазпряваше с ББР.

Казахте го и поради Вас мнозина българи повярваха, че това е новият избавител. Те гласоподаваха за Кирил Петков, тъй като имаха вяра на Вас.

Много членове на Българска социалистическа партия след Вашето обществено застъпничество над Петков, го одобриха като чиста монета, като „ нашето усмихнато момче “.

Днес, когато виждаме, че Петков се е трансформирал в рискова злина за българската политика, Вие, господин Президент нямате право да мълчите!

Излезте и кажете на този народ истината за Кирил Петков и за „ Промяната ”. Кажете я в този момент, преди изборите. После ще бъде късно!

Поемете своята отговорност като военачалник и държавен глава! Говорете! Отворете очите на тези, които не престават да бъдат заблудени. Явлението „ Кирил Петков ” не може да бъде оставено, без да получи съответен отпор.

Длъжник сте на българското общество, господин Президент!

В противоположен случай този нов Остап Бендер ще продължи да издевателства върху политиката у нас.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР