„Епъл“ (Apple) разработва магнитна закопчалка за дрехи и калъфи, които

...
„Епъл“ (Apple) разработва магнитна закопчалка за дрехи и калъфи, които
Коментари Харесай

Епъл“ със заявка за патент за магнитна закопчалка

„ Епъл “ (Apple) създава магнитна закопчалка за облекла и калъфи, които да заменят копчетата и циповете, които дефинира като неестетични и губещи време, заяви Investing.com.

Технологичният колос, ръководен от Тим Кук, внесе поръчка за патент, наименуван „ Магнитна закопчалка “ (Magnetic Fastener), целящ да преодолее рестриктивните мерки на обичайните клипси, отбелязва „ Епъл инсайдър “ (Apple Insider).

Механизмът е разказан като „ платнено тяло, чиито краища могат да се отварят и затварят по продължение на шева “.

Проектът е подаден от „ Епъл “ в Патентната работа на Съединени американски щати.

„ Когато магнитната закопчалка се задейства в затворено положение, магнитите в двата края се притеглят взаимно и затварят шева “, прецизира „ Епъл “. Ако механизмът е отворен, магнитите от двата края на плата се отблъскват и краищата се отварят по шева.

Защо това е значимо за колоса от Купертино? Защото съгласно него циповете са грозни и с тях се губи време. Производителят на айфон е още по-критичен към копчетата и закопчалките, тъй като счита, че не се затварят задоволително компактно и може да лишават още повече време от циповете.

„ Епъл “ употребява магнити в доста от продуктите си, в това число в портовете за зареждане и някои кутии за преносими компютри.

Компанията подава неотдавна и патент за потребление на магнити при презареждане на електрически автомобили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР