ЕПА/БГНЕС Коронавирусната криза удари автомобилния пазар, и то не само на

...
ЕПА/БГНЕС
Коронавирусната криза удари автомобилния пазар, и то не само на
Коментари Харесай

Експерт: В момента има автомобили на изгодни цени, но българинът не купува

 ЕПА/БГНЕС Коронавирусната рецесия удари автомобилния пазар, и то освен на нови коли. В момента има преференциални цени, само че българинът не купува. Това установи пред Радио " София " Любомир Доросиев, шеф на автокъща, зам.-председател на Асоциацията на вносители в България (АВАБ).

Цената на ново транспортно средство пада с 20% още при излизане от магазина, а след 4-тата година - с над 50-60%. Българинът в никакъв случай не е бил толкоз кредитоспособен, че всеобщо да купува нови коли.

По данни на Доросиев годишно се регистрират около 260 000 автомобила " втора употреба “, новите са едвам към 30 000. Според специалиста цените на вторичния пазар ще порастват, тъй като поради Covid рецесията хората и на запад купуват по-малко нови коли.

" След като от към година настъпват промени във връзка с налозите за колите, очаквам най-старите, залежали от тях, да бъдат разчистени от дворове и предблокови пространства и да бъдат бракувани. В огромните градове автопаркът е по-модерен, на към 10 години “, добави Доросиев.

По думите на експерта преди време са се търсили повече дизелови коли, тъй като са харчили по-малко в градски условия. Сега обаче българинът няма любимец в това отношение. Ако се купува бензинов, обаче, е добре да бъдат снабдени и с газова уредба, поради екологичното отражение.

Все още електрическите са доста скъпи за нашия пазар. И още е противоречиво дали те щадят природата, сподели още Любомир Доросиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР