ЕП прие на пленарно заседание новите регламенти относно цифровия сертификат

...
ЕП прие на пленарно заседание новите регламенти относно цифровия сертификат
Коментари Харесай

Окончателно: Европейската комисия одобри въвеждането на удостоверенията за COVID-19

 Екологичен потенциал одобри на пленарно съвещание новите регламенти по отношение на цифровия документ на Европейски Съюз за Коронавирус, надлежно с 546 гласа " за “, 93 гласа " срещу “ и 51 гласа " въздържал се “ и с 553 гласа " за “, 91 " срещу “ и 46 гласа " въздържал се “ 

Сертификатът ще бъде издаван гратис от националните органи и ще бъде разполагаем в дигитален или книжен формат, съдържащ QR код.

Документът ще удостоверява, че обещано лице е имунизирано против COVID-19, разполага със неотдавнашен негативен резултат от изработен тест, или се е възстановило от вируса. На процедура ще се издават три обособени документа.

Обща рамка на Европейски Съюз ще подсигурява, че те са оперативно съвместими и проверими в целия Съюз, както и ще предотвратява измами и подправяне.

Системата би трябвало да се ползва от 1 юли 2021 година за интервал от 12 месеца. Сертификатът няма да бъде авансово изискване за практикуване на правото на свободно придвижване и няма да се смята за документ за пътешестване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР