Ентусиасти от Пловдив спасиха 50-килограмов сом, като събраха пари и

...
Ентусиасти от Пловдив спасиха 50-килограмов сом, като събраха пари и
Коментари Харесай

Спасиха гигантски сом в Пловдив: Кой откупи рибата и я върна отново в язовира?

Ентусиасти от Пловдив избавиха 50-килограмов сом, като събраха пари и го откупиха от рибари, които се похвалили с улова си в обществените мрежи и имали желание да го разфасоват.

Любителите на големия образец го транспортираха и пуснаха на независимост в язовир „ Пясъчник “.

Огромната риба бързо се трансформира в сензация в обществените мрежи. Николай Караколев се свързва с риболовците в опит да избави сома:

" Попитах го каква ще бъде ориста на рибата. Той сподели: " Ще го вършим на пържоли и ще го изяждаме тука компанията “. И аз му предложих да назове сума, която, в случай че е в нашите благоприятни условия, да я съберем да откупим рибата “, споделя Николай Караколев, риболовно съдружие " Олимпик 2002 ".

Oт риболовно съдружие " Олимпик 2002 " провеждат акция за набиране на средства. Откликват хора от цялата страна. Докато чака спасението си, сомът е вързан с въже за сушата във водоема край Белозем:

" Рибата се връзва с въже през устата, като се внимава да не се наранят хрилете. И хубаво е да бъде по-дълго въже, да е на надълбоко, на студена вода. Понеже в този момент е доста топло и бързо умират “, изясни Караколев.

Eнтусиастите транспортират сома на 70 километра, придвижват го на ръце и го пускат на независимост в язовир „ Пясъчник “.

" Най-трудното при избавяне на сома беше самото превозване му, защото се желае студена вода, с цел да издържи по-дълго време и О2, който да го държи жив ", споделя Георги Йорданов, който е секр. на риболовно съдружие " Олимпик 2002 ".

Спасеният сом е женски, най-малко 20-годишен, с неизхвърлен хайвер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР