Enthronement и Аегония ще забият съвместно в Polinero Place на

...
Enthronement и Аегония ще забият съвместно в Polinero Place на
Коментари Харесай

Ликувайте, фенове! Enthronement и Аегония забиват в Polinero

Enthronement и Аегония ще забият взаимно в Polinero Place на 20 април. Двете групи ще основат неповторима атмосфера за почитателите на по-тежката, готическа, симфонично-епична и атмосферична музика.

Аегония е българска група, стилово насочена в атмосферичния готик, фентъзи, дуум метъл, като в някои песни употребява и детайли от българския фолклор. Музиката на групата е въодушевена от едноименния разказ на вокалистката на бандата, която написа под псевдонима Неа Станд, или е по-точно да се каже, че музиката и книгата се базират една на друга, защото елементи от книгата са писани по към този момент готовите песни.

В последните години Аегония подгряват банди като Antimatter, The Foreshadowing, Charm Designer.

До момента групата е пуснала няколко видеоклипа в Youtube. Дебютният им албум " Забравената ария ", който съдържа 12 песни, следва да бъде публикуван тази година дружно с първа ( " забравената ария " ) и втора книга ( " Реката на спомените " ) от поредицата на групата - " Истории от земите на Аегония ".

Предстои и премиера на видеото към песента " Самодива ", продължение на историята от " Ща да ида, майчинко ".

Група ENTHRONEMENT свири по концерти главно авторските си композиции, като всички са по музика на Кирил Харизанов, и една е по музика на Момчил Николов, като текстовете са на Любомира Чомакова, Кирил Харизанов и Стоян Пенсов. Аранжиментите са на Enthronement. Групата има 14 подготвени авторски композиции, в развой на работа са още 6, като интензивно се работи върху подготовката на 10-11 от тях, за влизане в студио и запис на първи дългосвирещ албум. В стилистиката, в която сега групата работи, най-вече се въодушевява от групи като Ensiferum, Korpiklaani, Turisas, Arkona, Eluveitie, Amorphis, Finntroll, Dimmu Borgir, Wintersun, Gloryhammer, Nightwish, Skyclad... Но в действителност се стреми да построи собствен личен жанр, определян като Power/Folk Metal, като се употребяват детайли от Power, Symphonic, Folk, Viking, Black Metal... само че във всяка комбинация въздействието е друго.

Enthronement има участия със независими, в взаимни и благотворителни концерти в клубове, концертни зали и на открити подиуми в цяла България, участия на голям брой фестивали, като Polinerooock Fest, Rock Fest Svilengrad, S’cool Rock Fest, Symphonic Metal Gathering, Metal United World Wide…, участия на мото събори на Vagabonds MC, Black Roses MC, участия на Battle of the Bands за W.O.A., Ostring, Kavarna Rock Fest, Midalidare Rock Fest, както и съпорти за Serenity & Fallen Arise, и за Desert & Winter’s Verge.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР