Енергодар. Назначен от Русия кмет на окупиран украински град и

...
Енергодар. Назначен от Русия кмет на окупиран украински град и
Коментари Харесай

Назначен от Русия кмет на окупиран украински град и двама негови бодигардове бяха ранени при взрив

Енергодар. Назначен от Русия кмет на окупиран украински град и двама негови телохранители бяха ранени при детонация през днешния ден, съобщи ТАСС, като се базира на представител на локалната полиция.

Той сподели, че самоделно взривно устройство е било заложено в електрическото табло на входа на постройката, където живее Андрей Шевчик. От украинска страна нееднократно са били отправяни закани против 48-годишния кмет на Енергодар - окупиран от съветските въоръжени сили град в южната украинска Запорожка област, означи източникът на ТАСС.

Украинската организация УНИАН заяви, че " колаборационистът " е станал цел на офанзива, осъществена от " партизани ". Тримата ранени - " кметът " на Енергодар и двама негови телохранители - са настанени в болница " с пострадвания с друга степен на тежест ".

Преди съветската инвазия Шевчик е бил народен представител в украинския парламент от проруската партия " Опозиционна платформа - за живота ", отбелязва УНИАН.

Край град Енергодар се намира Запорожката АЕЦ - най-голямата съветска атомна електроцентрала. Тя също е под контрола на съветските сили.

Превод и редакция: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР