„Енергийният отрасъл трябва да се управлява по начин, който гарантира

...
„Енергийният отрасъл трябва да се управлява по начин, който гарантира
Коментари Харесай

Министър Петкова: Проектите в енергетиката са стратегически и не приключват в рамките на един мандат


„ Енергийният бранш би трябвало да се ръководи по метод, който подсигурява неговото стабилно развиване в дълготраен проект. С цел отбрана националните ползи, решенията би трябвало да са поредни и стопански обосновани. “ Това сподели през днешния ден министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на показване на развиването на енергийния бранш пред участниците в Шестата политическата академия на Жени ГЕРБ - „ Политическата приемливост и консенсус в хода на Българското председателство на Европейски Съюз. Фалшивите вести и езикът на омразата - новият политически инструментариум “. Форумът се организира във Вършец от 20-ти до 22-ри април 2018 година

В рамките на изявлението си министър Петкова акцентира, че законодателният пакет " Чиста сила за всички европейци " има фундаментално значение за развиването на Европейския енергиен съюз. България си е сложила амбициозната цел да означи оптимален прогрес по досиета от пакета. По думите й страната ни работи интензивно за ефикасното действие на Енергийния съюз, при отстояване на националните ползи.

Министър Петкова показа настоящите предпочитани тематики от дневния ред на Съвета на Европейски Съюз, в региона на енергийния бранш, измежду които са сигурността на енергийните доставки, диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ, построяването на енергийна инфраструктура със прилежащи страни, реализацията на концепцията за газоразпределителен център „ Балкан “, както и създаването на модела за районния електроенергиен пазар.

В заключителните си думи министър Петкова акцентира, че плановете в енергетиката са стратегически и не завършват в границите на един мандат, по тази причина е нужна отговорност, поредност и последователност при осъществяване на взетите решения.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР