Енергийният министър Теменужка Петкова, а не КЕВР, да провери нереално

...
Енергийният министър Теменужка Петкова, а не КЕВР, да провери нереално
Коментари Харесай

Теменужка Петкова да провери сметките за парно, дотогава да не се плащат!

Енергийният министър Теменужка Петкова, а не КЕВР, да ревизира нереално високите сметки за парно за ноември 2020 година Призовавам министър председателят Борисов персонално да наблюдава инспекцията и да се разпореди за краткотраен мораториум върху заплащането на парно и топла вода, до момента в който министърът на енергетиката не направи детайлна инспекция на потреблението на клиентите.

За това прикани ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова в позиция до медиите, като изпрати и аналогично мнение до Министерството на енергетиката с уточнението, че по закон министърът на енергетиката, а не КЕВР, е задължен да ревизира нереално високите сметки за парно и топла вода за ноември 2020 година

Заради по-високите сметки за парно Манолова привиква митинг в понеделник от 12:00 ч. пред Министерския съвет, се споделя още в позицията й до медиите.

Не КЕВР, а енергийният министър, по силата на Наредба Е-РД-04-1/12.03.2020 година за топлоснабдяването и съгласно Закона за енергетиката, би трябвало да ревизира сметките за парно и топла вода, акцентира Манолова в мнението си до министъра на енергетиката. Тя желае с инспекциите да се откри дали топлинните счетоводители са спазили условията за установяване прогнозните количества топлинна сила и равните месечни вноски.

Мая Манолова упорства да стане ясно и дали топлинните счетоводители вярно са определили количествата топлинна сила и топла вода, които са на действителен месечен доклад за ноември.

"Дали избраните месечни количества топлинна сила от топлинните счетоводители са посочени в издадените фактури от „ Топлофикация София” ЕАД за месец ноември 2020 година, или са начислени случайни количества топлинна сила от топлофикационното сдружение? ", пита още водачът на "Изправи се.БГ " и показва, че в приемната на Гражданската платформа са постъпили голям брой сигнали за случайно начислена топлинна сила през месец ноември.

Тя е безапелационна, че със почналите от КЕВР инспекции държавните институции си вършат пиар акция, вместо да защитят елементарните консуматори, излъгани, че понижението на цената на газа ще докара и до понижение на сметките им за парно и топла вода.

Манолова упорства, до момента в който не завърши инспекцията от Министерството на енергетиката и не се откри действителният размер на ползване, жителите да не заплащат сметките за парно, за което да се разпореди персонално министър председателят, който на 3 март разгласи невиждано понижение на цената на газа, с което се очакваше да се стигне и до поевтиняване на парното и топлата вода.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР