Енергийният и външният министър са двата най-видими провала на служебното

...
Енергийният и външният министър са двата най-видими провала на служебното
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Енергийният и външният министър са най-видимите провали на служебния кабинет

Енергийният и външният министър са двата най-видими неуспеха на служебното държавно управление, разгласи Ивайло Мирчев от “Демократична България” в предаването „ ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев “. Той зададе въпроси какви са техните зависимости, с цел да не вършат промени, които да пресечен досегашните практики.

„ Оценката за това държавно управление като цяло е по-скоро позитивна. Освен енергийния министър има още двама-трима, които са пионки на някой различен. Енергийният министър е прислужник на същите енергийни лобита, които докараха енергетиката ни дотук. Който го е слагал, да знае – той обслужва статуквото и не очаквайте промени или изкарване на кирливите ризи “, съобщи Мирчев по ТВ1 и TV+.

Той съобщи, че държавната компания „ Булгартрансгаз “, обвързвана със строителството на Турски поток на българска територия, е пред банкрут. В последната година има голям растеж на отговорностите, които са достигнали 2,57 милиарда лв.. В същото време назначенията в другите структури в енергетиката са по-скоро част от досегашната система.

„ В момента Доган прави 550 мегавата газови турбини в Топлоелектрическа централа „ Варна “, които ще се пълнят с съветски газ. Продължава да се обслужва интереса на Путин и Доган. Това е неповторимо изменничество по отношение на България! “, добави той.

Според него държавното управление се провали и по различен тест – известния някогашен прокурор и началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев с противозаконната тераса. Мирчев напомни, че звездата на Георгиев изгря, когато отхвърли да проверява записа сред Ваньо Танов и Мишо Бирата.

„ Външният министър отхвърля да го отдръпна като консул във Валенсия. Поради каква причина? Каква взаимозависимост има, кой е на трупчета в прокуратурата и се опасява? Случаят е бистър - Пламен Георгиев отиде там, тъй като трябваше да го покрият някъде “, сподели още Мирчев, който е лидер на листата в Бургас и претендент в 25-и МИР в София.

Мирчев съобщи, че при срещите си в София открива, че столицата е завладяна от хора на Борисов със съмнителна биография още от 90-те години.

„ Пашата е хванал всички кметства в 25-и МИР без „ Овча купел “. Останалите кметства са на някаква сикаджийска мутра, която е била сътрудник на Бойко преди години. Това би трябвало да спре! Паркингите в София са на Сталийски и Таки – „ котараците “ на Борисов. Единият от тях е наркотрафикант. В кои години живеем? Не е обикновено обществото да действа със старите сикаджийски динозаври от 90-те години и те да имат главните запаси на София “, сподели той.

Столични общинари от „ Демократична България “ подадоха сигнал за злоупотреби на заместник-кмета Мирослав Боршош като изпълнителен шеф на НДК. „ Назначението на господин Боршош за заместник-кмет е насмешка със столичани – ние разчитаме този град да има умело ръководство, а не следващата конфигурирана калинка. В сигнала за НДК става дума за злоупотреби. Предишното му обвиняване е направено по този начин, че да не мине през съда. Той е бил и чест клиент на хотел „ Берлин “ при Пеевски “, добави той.

Според него най-голямото предизвикателство в акцията преди изборите е да бъдат уверени хората, че Бойко Борисов към този момент няма да е министър председател.

„ Казваме им: „ Разберете, приключихме с Борисов. Това е една холограма “. Фактите са, че Борисов към този момент е в предишното. Клиентелистката част на ГЕРБ диша и съществува, само че главата е отрязана. Да, мускулите на тялото работят, има някакво спазми, само че главата я няма “, добави Мирчев.

„ Борисов става и си ляга с мисълта ще бъде ли разследван. Големият въпрос е дали правораздавателните органи ще си свършат работата по отношение на него и Пеевски, и по отношение на всичките „ котараци “. Не би трябвало да се позволява както при държавните управления Виденов и Станишев да няма следствие и отговорни и всичко да се покрие “, приключи Мирчев.

Той напомни терзанието на “Демократична България” за неналичието на одит на машините за гласоподаване. „ Ако не се направи, подозренията за операция остават. Някой би трябвало да убеди обществото, че изборите са почтени. Ако се намерят недостатъци в машините, би трябвало да се промени кода или хардуера. Но остават единствено 20 дни. Дължат се отговори “, сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР