Енергийната парламентарна комисия в парламента прие единодушно проекта за създаването

...
Енергийната парламентарна комисия в парламента прие единодушно проекта за създаването
Коментари Харесай

Държавните бензиностанции стартират през 2021 година

 Енергийната парламентарна комисия в Народното събрание одобри единомислещо плана за основаването на държавни бензиностанции и държавни данъчни хранилища във вторник по здрач. До март следващата година ще бъдат построени първите държавни бензиностанции, съобщи Валентин Николов, ръководител Енергийната комисия откакто депутатите гласоподаваха единомислещо плана.

За задачата се основава Държавно дружество " Държавна петролна компания “ със статут на държавно дружество, планува смяна на Закона за запаса и военновременните ресурси. Предприятието няма да образува облага и няма да е комерсиално сдружение. Но то ще има право да основава лични търговски сдружения, които ще купуват поддържат,експлоатират и построяват хранилища за предпазване на горива, да купуват, експлоатират и изграждан складови бази и бензиностанции, които ще продават горива. Те ще могат да правят комерсиална активност и с различни горива.

Ще бъде основана инфраструктура за различни горива, което се изисква от Европейска инструкция, заяви зам.-министърът на стопанската система Лилия Иванова, която в детайли показа плана. Оптималното ръководство на петробните бази ще усъвършенства конкуренцията на пазара. Ще се основат нови складови бази и по този начин препоръчаният законопроект ще сътвори по-голяма бистрота, аргументира се Иванова.

" Ще подкрепим закона. Колкото повече страна, толкоз по-добре ", съобщи Таско Ерменков от Българска социалистическа партия по време на разискването на законопроекта. Подкрепата на левицата е озадачаваща, поради обстоятелството, че единствено преди дни водачът на партията Корнелия Нинова се изрече скептично за концепцията да има държавни бензиностанции.

Според плана, в цялата страна ще има сред 90 и 110 обекта на " Държавна петролна компания ". Все още няма изясненост дали те ще бъдат издигнати " от нулата " или ще бъдат изкупени към този момент съществуващи станции. По груби данни, градежа на всяка една нова бензиностанция би коствал сред 750 000 и 950 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР