Енергията Ци преминава през вътрешните органи по различно време на

...
Енергията Ци преминава през вътрешните органи по различно време на
Коментари Харесай

Защо се чувствате зле в определени часове на деня

Енергията Ци минава през вътрешните органи по друго време на деня, потиска или подтиква работата на системите, кръвоносните съдове и червата. Познавайки характерностите на дневния цикъл, можете да определите кой орган се нуждае от внимание, разяснява econet.ru.
Как работи биологичният часовник
Китайските лекари са сигурни, че силата Ци минава през всеки орган и поддържа работата му в продължение на 2 часа. Използва се за диагностициране на болести, ускорение на лекуването и възобновяване на пациента.
От 5 до 7 ч.
Задейства се дебелото черво, усъвършенства се перисталтиката. Перфектното време за вана или душ, детоксикация и изхвърляне на негативната сила. Разходете се на чист въздух, направете лека загрявка. Хранете се с артикули, богати на фибри: зърнени храни, трици, плодове.
От 7 до 9 ч.
Стомахът работи отлично, закуската се усвоява изцяло. Времето е идеално за приемане на позитивна информация. За да поддържате тялото, яжте малко протеин под формата на извара, сирене, месо, плодови смутита за десерт.

От 9 до 11 ч.
Време е за далака и панкреаса да поработят, с цел да се задейства имунната система. В рамките на 2 часа се създават ензими за храносмилане, тялото получава най-много витамини и микроелементи. Опитайте се през този интервал да се движите повече, работете, бъдете дейни.
От 11 до 13 ч.
Сърцето работи по-добре, съдовете са в добра форма и доставят О2 на всички тъкани, органи и мозъка. Това е времето за пълностоен обяд. Не забравяйте да включите зеленчукова чорба или бульон в менюто, пийте билков чай. Можете да отделите 30-40 минути за лек сън.
От 13 до 15 ч.
Периодът за интензивност на тънките вътрешности, питателните субстанции се усвояват по-добре от тялото. Процесите се забавят, храната се усвоява. Извършвайте спокойни и еднообразни действия като ръкоделие или изобразяване.
От 15:00 до 17:00 ч.
Време за пречистване и лекуване на пикочния мехур. Задействат се метаболизмът и детоксикацията. Периодът се предлага за учене, другарство и придобиване на познания. Пийте парещ чай или вода с лимон, джинджифил и мед, с цел да прочистите тялото си.
От 17 до 19 часа
Енергията протича през бъбреците и отделителната система. След вечеря не забравяйте да се разноските, възстановете силите си със самомасаж, потанцувайте. Храната би трябвало да бъде лека и здравословна, с цел да добави детоксикацията.
От 19 до 21 часа
Настройвайки се за отмора, тялото ревизира работата на сърцето и перикарда. Прекарайте малко време с нова книга, изобразяване или масаж на краката. Китайските лекари считат този интервал за оптимален за забременяване на дете.
От 21 до 23 часа
Задейства се лимфната и ендокринната системи. Органите създават повече ензими и стартира регенерацията на тъканите. Заменете тв приемника с леки книги или музика.
От 23 до 1
Жлъчният мехур работи интензивно, подготвяйки ензими за утринното мелене на храната. Откажете се от алкохолните питиета, кафето и мощния чай вечер, не яжте мазни меса и сладкиши за вечеря.

От 1 до 3 ч.
Черният дроб се прочиства, създават се потребни ензими. При болежка пийте зелен чай, забравете за кафето и алкохола, спортувайте, не се отхвърляйте от леката вечеря.
От 3 до 5 ч.
Белите дробове се отварят, отстраняват  слузта. Порите се отварят, токсините се изхвърлят през потните жлези. Ако се събуждате постоянно през тези часове, занимавайте се със спорт, с цел да увеличите издръжливостта, пийте повече чиста вода и се хранете вярно.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР