Енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) ще струва около 10

...
Енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) ще струва около 10
Коментари Харесай

Сбогом, ЧЕЗ: 10 бона струва домашна ВЕИ

Енергия от възобновими енергийни източници (ВЕИ) ще коства към 10 000 лв.. С такава домашна централа споделяме довиждане на енергоразпределителните сдружения като ЧЕЗ, да вземем за пример.

" Чудото е, че най-сетне махнаха една административна спънка - да искаш позволение за апаратура ", това съобщи предприемачът Красимир Стойчев пред " ЕвроДикоФ " във връзка с решението на държавното управление да облекчи процедурата за придобиване на ВЕИ за персонално прилагане.

" Проект от 1 до 5 мегавата би трябвало отново да се съгласува с общината ", продължи той и акцентира, че това ще визира главно огромните фирмии и компании, а законът е главно в интерес на семействата.

" Това е първото рационално решение в енергетиката за последните 15 години ", безапелационен беше предприемачът. " Инсталации до 1 мегават няма да основават към този момент тези грижи ", сподели Стойчев.

" Около 1 млн. лева 1 мегават фотоволтаици. 1 мегават качествена батерия ще коства към 500-600 хиляди лева За семейство една апаратура няма да коства повече от 10 000 хил лева, което ще се изплати за 3-4 години, а след това си свободен като птичка ", продължи той.

" Новата обстановка е прелестна, само че има един основен детайл. Има доста разнообразни панели, които са евтини, незаконни, импортирани втора употреба. Няма грам регулация на тематика какво се предлага на пазара. Много ме е боязън, че доста хора ще си купуват от компания еднодневки. Това за компаниите до 5 мегавата е прелестно ", безапелационен беше предприемачът.

" Втората стъпка е да махнат дотациите за потреблението на ток от генерирани фотоволтаични съоръжения. Да се субсидира инсталирането и да се одобри закон за енергийно бедните ", приключи Красимир Стойчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР