ЕМУ от търговищкото село Разбойна. Сигурно никога не сте чували

...
ЕМУ от търговищкото село Разбойна. Сигурно никога не сте чували
Коментари Харесай

Разкритие на Капитал: Държавна компания отпуска един милиард за Таню от Разбойна

ЕМУ от търговищкото село Разбойна. Сигурно в никакъв случай не сте чували за тази компания . През последните три години тя се оказва една от обичаните на ГЕРБ (и ДПС) - страната към този момент е насочила към нея и свързани сдружения над 400 млн. лева, събрани през сметките за ток на всички българи , като сумата пораства всеки месец с нови и нови контракти.
Сега, макар служебното държавно управление и идните избори, с, с който България би трябвало да излезе от корона рецесията и да се модернизира. Или в резюме: ЕМУ и нейният притежател Таню Танев са в центъра на скица с близо 1 милиард лв. обществени средства,.
Това е единствено върхът на една заплетена и доста забавна история, в която има всичко - спор на ползи, подозрения за корупция, нарушени закони и политически чадър, споделя медията.
Плащанията към компанията на Танев стават през " Електроенергийния систематичен оператор " (ЕСО) - една от най-богатите държавни компании, която ръководи цялата електроенергийна система на страната.
Това се случва на доста по-високи цени - за едни и същи действия да вземем за пример оскъпяването е с над 47% по отношение на офертите на други компании.
 Прокуратурата прави инспекция на в. Капитал? Прокуратурата прави инспекция на в. " Капитал "?
Прокуратурата прави инспекция на вестник „ Капитал ”, който е издание на „ Икономедиа ” и на Иво Прокопиев. Това твъ...
Схемата е на ръба на закона и надалеч оттатък моралните разбирания за положително ръководство. Всичко това се е случвало под погледа на някогашния енергиен министър Теменужка Петкова, която на парламентарните избори бе лидер на листата на ГЕРБ също в Търговище, показват още от Капитал.
Повечето контракти са подписани без състезания и действителна конкуренция, което в допълнение поражда подозрения за съществено повишени цени.
Съмнителните връзки сред ЕМУ от Разбойна и държавната ЕСО бяха разказани в няколко сигнала до парламентарната комисия по проверка на кабинета " Борисов 3 ", като прокуратурата към този момент разгласи, че ще стартира инспекция за " съществени престъпления " при разходването на обществени средства, в това число и европейски, при провеждането на публични поръчки от Електроенергийния систематичен оператор. В края на април пък някогашният народен представител от " ИТН " Георги Георгиев показа част от данните в малкия екран на Слави Трифонов " Седем осми ".
Пълната история.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР