Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк тази нощ беше осветена

...
Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк тази нощ беше осветена
Коментари Харесай

К-19 по света: Почетоха паметта на починалите в САЩ, Израел удължи карантината

" Емпайър Стейт Билдинг " в Ню Йорк тази нощ беше осветена в пулсиращо алено, символизиращо биещо сърце, в памет на 400-те хиляди американци, умряли с COVID-19.

Избраните за президент Джо Байдън и за вицепрезидент Камала Харис пък водеха гала в мемориала Линкълн във Вашингтон в памет на жертвите на заболяването.

След едноминутното безмълвие, камбаната на Националната катедрала би 400 пъти. Броят на инфектираните в Съединените щати надмина 24 милиона, като новите случаи за предходната седмица са 200.

Броят на жертвите на Covid-19 в Съединените щати към този момент надвиши 400 000, сочат данните на университета " Джонс Хопкинс ". Предишният предел от 300 000 беше преминат в средата на декември.

 

За разлика от това първите 100 хиляди смъртни случая в Съединени американски щати бях достигнати в края на месец май 2020 година - малко повече от 2 месеца след началото на пандемията в страната. Отне малко повече от 4 месеца, с цел да се доближи границата от 200 000 през септември и още 3 месеца, с цел да доближи 300 000.

Оттогава броят на смъртните случаи се форсира, защото зимните месеци държат хората на закрито, а предизборните манифестации, Деня на благодарността и декемврийските празници доведоха до събиране на доста хора на едно място.

В същото време Калифорния се трансформира в първият американски щат с повече от три милиона доказани случая на инфектирани с ковид.

Нещата в " Златния щат " са толкоз ужасни, че регулаторите за качество на въздуха в тежко засегнатия от пандемията окръг на Лос Анджелис отстраниха рестриктивните мерки за това какъв брой кремации могат да бъдат осъществени, с цел да се помогне за изчистването на насъбраните за изгаряне тела, показва организация MarketWatch.

" Настоящият % на смъртност е повече от два пъти по-висок от предпандемичните години, което води до превишаване на потенциала на лечебни заведения, погребалните домове и крематориумите, без да може да се обработват насъбраните каузи “, се споделя в изказване на региона за ръководство на качеството на въздуха на Южното крайбрежие.

Съединените щати прибавиха най-малко 142 588 нови случая в понеделник, съгласно данни на New York Times, и регистрираха минимум 1440 нови смъртни случая, макар че броят им евентуално е по-голям, защото личният състав в лечебните заведения и здравните центрове понижава през почивните дни и по празниците.

Понастоящем в Съединени американски щати има приблизително по 3300 смъртни случая дневно, показва тракерът на данни на New York Times, което значи, че сигурно ще има повече от 400 000 смъртни случая до сряда, когато новоизбраният президент Джо Байдън постави клетва.

Съединени американски щати не престават да водят международната ранглиста с 24,2 милиона доказани случая на Covid-19, съгласно данни, систематизирани от университета " Джон Хопкинс ", и 400 022 смъртни случаи, или към една пета от общия брой на смъртните случаи в света.

Във вторник вечерта Байдън ще участва на събитие в памет на умрелите от ковид, като се възнамерява да бъдат запалени 400 светлини по периметъра на отражателния басейн на Мемориала на Линкълн, като всяка светлина съставлява 1000 американци, умряли от Covid-19.

Междувременно броят на инфектираните с рисковата зараза по света надвиши 95,9 милиона.

Израелското държавно управление удължи националната карантина , въведена поради ковид. Решението беше взето, откакто страната регистрира в понеделник рекордните 10 021 нови случаи за денонощие, съобщи ДПА. Настоящата, трета по ред, карантина, трябваше да завърши в петък. Сега тя е удължена до края на месеца, се показва в известие от канцеларията на премиера.

Училищата и детските градини са затворени, затворени са и комерсиалните центрове, а заведенията могат да доставят храна единствено за у дома. Израелците нямат право да посещават домовете на други хора, които не са част от тяхното семейство.

Междувременно с рамките на имунизационната акция против ковид в понеделник за един ден бяха имунизирани 186 000 души. Досега общият брой на имунизираните в Израел е 2 милиона и 200 хиляди души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР