Емине Ердоган обеща заедно да излекуват раните на украинския народ Турската

...
Емине Ердоган обеща заедно да излекуват раните на украинския народ
Турската
Коментари Харесай

Олена Зеленска поиска Турция да приеме 200 болни украинчета

Емине Ердоган даде обещание дружно да излекуват раните на украинския народ

Турската първа дама Емине Ердоган одобри украинската си колежка Олена Зеленска в Истанбул в неделя на фона на продължаващата руско-украинска война.

„ Бях щастлива да приема моята скъпа другарка Олена Зеленска, брачната половинка на президента на Украйна, в Истанбул “, сподели Емине Ердоган в Туитър.

Г-жа Ердоган показа: „ Вярвам, че дружно ще излекуваме раните на украинския народ, изключително на дамите и децата, които са жертви на войната “.

Тя удостовери, че Анкара ще продължи дългогодишните си дипломатически старания за мир.

Турската първа дама също благодари на Зеленска за подписването на документ за благосклонност в поддръжка на самодейността на Турция за нулеви боклуци.

По време на визитата си Зеленска даде информация за последните събития в Украйна, както и за работата на фондация „ Олена Зеленска “.

Изразявайки благодарността си за приемането от страна на Турция на 1300 украински деца сираци, Зеленска изиска страната да одобри и 200 деца със специфични потребности и да спомага за евакуацията им.

Първата дама на Украйна също означи мощното водачество и дипломатическите умения на турския президент Реджеп Тайип Ердоган при обезпечаването на черноморския морски кулоар за Украйна, с цел да изнася зърното си за останалия свят, както и неотдавнашната замяна на пандизчии сред Москва и Киев.

Тя добави, че точно зърненият кулоар е избавил света от огромна хранителна рецесия.

Посочвайки възходящите потребности от опазване на здравето поради войната с Русия, Зеленска изиска и поддръжка от Емине Ердоган за доставка на коли за спешна помощ и кувьози.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР