Емил Христов, сн. БГНЕС Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов

...
Емил Христов, сн. БГНЕС Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов
Коментари Харесай

Зам.-председателят на НС се извини на майките за “неприятното лице на парламента“


Емил Христов, сн. БГНЕС

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов (ГЕРБ) се извини в четвъртък от парламентарната естрада за това, че протестиращи майки на деца с увреждания не бяха позволени преди ден в Народното събрание.

Христов изрази страдание, че хората са видели “неприятното лице на българския парламент “, само че се оправда, че не той е спрял хората, а защитата.

" Никой не ме беше уведомил. Решението за прекъсването на жителите е взето от защитата на Народното събрание. Още един път се оправдавам на всички българи, които поставихме в една обстановка да се питат кое е истината ", сподели Христов.

“Аз бях осведомен, че група жители са спрени на входа, без да бъда осведомен, че те имат пропуски, и помолих за 15 минути пролонгация, с цел да мога да поговоря с началника на защитата. Никой не би могъл да се намесва в решенията на началника на защитата “, изясни той.

Той се оплака, че не му е била дадена опция за среща с жителите и с началника на защитата, защото протестиращите са си тръгнали.

“Извинявам се отсам на всички тези, които през вчерашния ден видяха това неприятно лице на българския парламент. Извинявам се за изкривената и недостигнала до тях информация. Съжалявам, че стигнахме до такава степен. Просто трябваше всички да имаме самообладание да изчакаме по-малко от 15 минути ", уточни той.

От Българска социалистическа партия обаче не останаха задоволени от извинението и не престават да упорстват за оставката на Христов. Преди ден депутатите от левицата упрекнаха управлението на Народното събрание, че не позволява протестиращи майки в постройката, защото носят тениски “Системата убива “, до момента в който от ГЕРБ дадоха отговор с контраобвиненения, че опозицията употребява станалото неразбирателство, с цел да разиграва политически “цирк “.

“Оставката на Емил Христов е единственият отговор на политик, който носи отговорност за неуспеха в политиката на ГЕРБ – в случай че не я подаде, ще я желаяме “, сподели в четвъртък от трибуната на Народното събрание зам.-председателят напарламентарната група на Българска социалистическа партия Антон Кутев.

Кутев разясни, че Българска социалистическа партия не упреква ГЕРБ, че хората с увреждания живеят под ръба на оцеляването, а поради бездушието на властта и за това, че интеграцията на тези хора не е помръднала.

Той напомни, че през 2016 година по силата на признатия от ръководещите проект е трябвало да бъде признат Закон за обществените услуги. Кутев съобщи, че даже няма създаден подобен план.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР