Емил Димитров, известен с прозвището Ревизоро, който ппез седмицата стана

...
Емил Димитров, известен с прозвището Ревизоро, който ппез седмицата стана
Коментари Харесай

Емил Димитров: Не мога да пълня каца без дъно

Емил Димитров, прочут с прозвището Ревизоро, който ппез седмицата стана министър на околната среда, разгласи в ефира на държавното радио през днешния ден, че в цялата страна ВиК инфраструктурата е в тежко положение след години неглижиране и плячкосване на съпътстващи уреди. След като преди години, когато оглавяваше митническата администрация наложи стила си на инспекции на място в цялата страна, в този момент изясни визитите си по обекти още в първите дни с това, че е бил извикан.

След като в събота в Министерския съвет имаше изключителна среща, на която държавното управление разгласи, че ще доставя вода на Перник през мрежата на София, всички ВиК с проблеми поискали същото вместо да вземат ограничения да ремонтират системите си, описа в " Неделя 150 " министърът. Посочи, че по този начин е по-лесно за всички вместо да подменят водопроводите и да възстановят разрушени остарели водохващания, които при положение на рецесии могат да обезпечат вода. Даде за подобен образец Шумен, който е имал свои сондажи, само че те са били занемарени и ограбени в годините, защото е било по-лесно и на ниска цена да се взима вода от язовир " Тича " и в сегашната спешна обстановка на повреди по водопровода не може да се употребява. " Аз не мога да пълня каца без дъно ", разгласи Димитров.

Разказа, че в този момент би трябвало да посети персонално всички проблематични места, с цел да се набележат ограничения. Посочи, че язовир " Камчия " зарежда цялото Черноморие и има наличия, само че водата би трябвало да се пести и е належащо Северното Черноморие да намерения за опция.

Обясни, че концепцията за основаване на ВиК холдинг, оповестена от кабинета през седмицата, цели да се ремонтира по-успешно водоснабдителната инфраструктура в страната, за която има обезпечени европейски пари по Оперативна стратегия " Околна среда ", само че ВиК сдруженията нямат пари да съфинансират сходни планове.

Не съм отишъл, извикали са ме

Като на моменти съвсем не позволяваше на водещия да зададе въпрос с извинението, че желае да изясни всичко, министърът акцентира, че в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", обвързван с предприемача Христо Ковачки, където прокуратурата и други органи ревизираха за нерегламентирано изгаряне на боклуци, е отишъл, тъй като е бил извикан. Повикването е било от прокуратурата, с цел да спомага от името на институцията при инспекцията.

В събота след срещата в Министерски съвет Димитров описа за инспекцията и разгласи, че не са горени рискови боклуци като не се разбра на какво се базира. От обяснението му през днешния ден се разбра, че измерванията в теца се вършат в рамките единствено на 30 минути, а не 24 ч., както е записано в комплексното позволение. Той обаче уточни, че когато при механически обзор се замерват газовете на колите, също не се мери непрестанно, а единствено в границите на няколко минути.

От думите му през днешния ден се разбра и че комплексното позволение е било за 6 месеца и е изтекло, само че от сдружението настояват, че е имало спиране на работата в границите на тези 6 месеца.

Обяви, че контролът във връзка с отпадъците и горенето им сега не може да обхване всички. Затова чака да получи в писмен тип, само че към този момент устно му било казано, че основният прокурор ще изиска от него да събере пропуските в законодателството, които разрешават да се стигне до проблеми по вноса и горенето на боклуци.

Обяви, че в цяла Европа се горят боклуци, само че в България са малко положителните съоръжения за това. В същото време уточни, че не е последовател на концепцията на държавното управление да се наложи едногодишна възбрана за импорт на боклуци, а по-скоро би трябвало да се вкарат нови механизми за надзор. Според него ненужно се нагнетява напрежение като се твърди, че кабинетът желае да забрани, да вземем за пример вноса на облекла. Изкарват напред почтени хора, на никого не желаеме да вземем бизнеса и никой не желае да затвори граничите като по време на комунизма, заключи той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (138)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР