Емблематичното устройство промени начина, по който се слуша музика (снимка:

...
Коментари Харесай

Apple изпраща iPod в историята


Емблематичното устройство промени метода, по който се слуша музика (снимка: CC0 Public Domain)

Apple разгласи, че приключва производството на iPod след повече от 20 години на пазара. За устройството се твърди, че докара до всеобща смяна в метода, по който хората слушат музика.

IPod Touch, единствената версия на портативния музикален плейър, която към момента се продава, ще бъде налична до привършване на наличностите, сподели Apple в обява в блог във вторник.

От стартирането си през 2001 година до момента iPod се срещна с стихия от конкурентни музикални плейъри, преди да бъде помрачен от смарт телефоните и музикалния стрийминг. Днес услугата на Apple за поточно слушане предлага избор от над 90 милиона осъществявания.

За тези 20 години iPod претърпя няколко итерации, започвайки с колело за приплъзване, потенциал за предпазване на 1000 песни и 10-часов живот на батерията. Версията, която е налична и досега – iPod Touch – беше пусната през 2007 година, същата година като iPhone. По подигравка на ориста iPod Touch е разработка на същия екип, който сътвори и емблематичния интелигентен телефон, който „ изяде “ музикалния плейър.

Apple спря да регистрира продажбите на iPod през 2015 година, а последният ъпдейт беше през 2019 година

Много от почитателите на известната марка си припомниха по какъв начин се появи първият iPod през 2001 година Тогава той бе показан от Стив Джобс, облечен в типичните за него дънки и черно поло, а анонсът бе придружен от фанфари и упования. По това време фактът, че побира 1000 песни, беше задоволителен да влезе в заглавията.

Анализаторите са безапелационни, че беше въпрос на време iPhone да „ изяде “ iPod. Някои са на мнение, че в Apple всички са били наясно, че с новия телефон поставят началото на края на емблематичния музикален плейър.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР