Ембаргото върху руския петрол няма да засегне Румъния, като се

...
Ембаргото върху руския петрол няма да засегне Румъния, като се
Коментари Харесай

Румъния вече е независима от руския петрол

Ембаргото върху съветския нефт няма да засегне Румъния, като се има поради, че петролните компании в страната са намерили различни запаси и към този момент не внасят нефт от Руската федерация, съобщи за Българска телеграфна агенция организация Аджерпрес, цитирайки думите на румънския министър на енергетиката Вирджил Попеску на конференция през днешния ден.

" Ние не бездействахме в очакване на 5 декември (влизането на ембаргото в действие, бел. ред.), а организирахме няколко полемики с петролните компании и от предходната седмица всички рафинерии в Румъния преработват единствено неруски нефт. Така че Румъния е самостоятелна от съветския нефт. Няма да имаме проблеми с доставките на нефт и петролни артикули, откакто ембаргото влезе в действие ", сподели министър Попеску.

Според него решението на държавното управление да субсидира цената на горивата с 0,5 леи на литър се е оказало положително.

" Запасите от газ са повече от 2,8 милиарда кубически метра, следим ги всекидневно, няма проблем. Нямаме проблеми тази зима с доставките на газ, петрол или електричество. Ще преживеем тази зима ", продължи Попеску.

Той сподели още, че Румъния към момента поддържа слагането на таван на цената на целия импорт на газ в Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР