Еманюел Макрон защити решението си да не налага трети локдаун

...
Еманюел Макрон защити решението си да не налага трети локдаун
Коментари Харесай

Еманюел Макрон защити решението си да не налага локдаун във Франция

Еманюел Макрон отбрани решението си да не постанова трети локдаун във Франция, отбелязвайки, че има религия в способността на обществото да овладее COVID-19 с по-малко ограничавания, съобщи „ Ройтерс “.

От през днешния ден Франция затваря границите си за всички неналожителни пътувания от и до страни отвън Европейския съюз, до момента в който хората, идващи от блога, са задължени да дават негативен PCR тест. Големите търговски центрове ще бъдат затворени, а полицейските патрули са увеличени, за по-голям надзор на спазването на вечерния час, започващ от 18:00 часа.

Макрон обаче не подреди ново цялостно блокиране на страната, заявявайки, че желае първо да види дали други ограничения ще бъдат задоволителни за закъснение на разпространяването на новия ковид.

10% от случаите във Франция понастоящем се дължат на английския вид на COVID-19, а медиците предлагат нов локдаун. Според изследване на публичното мнение тази мярка е неизбежна за повече от три четвърти от французите. Общественото доверие в оправянето с рецесията от страна на държавното управление пада.

„ Вярвам в нас. Тези часове, които претърпяваме, са от решаващо значение. Нека създадем всичко, което можем, да забавим епидемията дружно “, прикани френският президент в обява в формалния си профил в Twitter.

Правителствените съветници са решили, че по-бавното от предстоящото разпространяване на заразния вид, открит във Англия, значи, че няма риск от отлагането на решението за цялостен локдаун с една седмица. Това изясни здравният министър Оливие Веран пред изданието „ Журнал дьо Диманш “.

Към вчерашния ден Франция е записала 24 393 новозаразени с коронавирусна зараза, а хоспитлизираните пациенти са над 27 хиляди за пети следващ ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР