Ема Радукану заяви, че въпреки незадоволителните резултати през настоящата година

...
Ема Радукану заяви, че въпреки незадоволителните резултати през настоящата година
Коментари Харесай

Радукану: Справям се по-добре от повечето тийнейджърки, играли в Тура


Ема Радукану съобщи, че макар незадоволителните резултати през актуалната година кариерата ѝ се развива по положителен метод. Шампионката на US Open за 2021 година постоянно бе преследвана от травми, като най-хубавите ѝ резултати през сезона бяха полуфиналът в Сеул, както и четвъртфиналите в Щутгарт и Вашингтон. Британката снима стилна фотосесия за декемврийския брой на Grazia , съпроводена с малко изявление за световноизвестното фешън издание.

„ В тениса има интервали, в които наподобява по този начин, като че ли се движиш единствено надолу и каквото и да правиш, обстановката не се усъвършенства. В идващия миг обаче единствено един мач би могъл да промени всичко. Една победа може да ти даде голяма доза самочувствие, а в резултат на това започваш да побеждаваш и да ставаш по-уверен. Внезапно започваш да се чувстваш съвсем несломим. Тенисът е самостоятелен спорт – всички са положително настроени, само че все пак е мъчно да създадеш другарства с съперниците “ – сподели британката.

Радукану показа също, че играчът, който я въодушевява най-вече, е Анди Мъри. Миналогодишната шампионка на US Open съобщи, че за нея е било доста мотивиращо да гледа освен триумфите на трикратния първенец от Големия шлем, само че и методът, по който той се завърна в Тура и продължава да се бори с компликациите, които изпитва следо перацията на бедрото.

„ За мен Анди Мъри е образец за подражателство, защото е минал през съвсем същите неща, с които и на мен ми се постанова да се оправя сега. Винаги съм му се възхищавала. Помня, че бях на трибуните в „ All England Club “, когато завоюва златния олимпийски орден, както и първата си купа на Уимбълдън. Беше незабравимо преживяване “.

Отминаващата година не бе изключително добра за Радукану във връзка с резултатите, само че все пак тя е сигурна, че е на прав път.

„ През последните години, изключително през 2022, доста рядко имах опцията да върша естествени тийнейджърски неща, като да вземем за пример да излизам с другари. Отне ми доста време да привикна с живота на професионална тенисистка, защото той е формиран от съвсем непрестанни тренировки и пътувания, само че ми харесва да се оправям сама. Мисля, че от позиция на триумфите ми досега се оправям доста по-добре от множеството тийнейджърки, които са играли в Тура. Надявам се да съм на корта и откакто навърша 30 години. Имам желание да играя още доста дълго “- съобщи международната №75.

Радукану ще стартира новия сезон с присъединяване на WTA 250 шампионата в Оукланд, който ще се организира от 2 до 8 януари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР